Cola Light vs. Cola Zero

Under helgen vi hade tillsammans kom vi på idén att det vore kul att göra ett blindtest och se om man kan avgöra vilken som är vilken av Cola Light och Cola Zero. Är det nån skillnad egentligen? Inom bloggvärlden var det inte bara vi som funderade över Light vs. Zero, det gjorde även PT-Philip här. Vi gjorde slag i saken i söndags och genomförde blindtestet, och spänningen var olidlig. Speciellt Sofia kände extra stark press då vi sen tidigare ju fått veta att hon är ett stort fan av Cola Light...

Först ut i tävlingen var Jonna och sist ut var Sofia. Vi båda smakade ordentligt, funderade fram och tillbaka men tillslut stod endast en segrare - Jönna lyckades tyvärr inte särskilja dessa två drycker medan Sofia efter lång betänketid prickade rätt!





Efter att ha läst runt på internet om dessa varianter på Coca Cola verkar det inte finnas ett lätt svar på vad skillnaden egentligen är. Ingen av dryckerna innehåller kolhydrater men som vi vet betyder det verkligen inte att det är bra för kroppen ändå. PT-Philip skrev att: "Båda använder aspartam som sötningsmedel och Zero använder även acesulfame K som sötningsmedel." Någonstans läste jag att det är skillnad på mängden kolsyra och på andra ställen kan man läsa att det är samma dryck fast att Zero ska riktas till män och Light mer till kvinnor. Är det alltså bara ett marknadsföringsknep?

// Jonna & Sofia

Kommentarer
Postat av: Nina

Detta är min teori:

Först fanns bara Cola Light, vilken sötades med aspartam. Plötsligt kom massa nya rön om hur farligt det var med just aspartam som sötningsmedel (att det var cancerframkallande osv.) så lighten bytte sötningsmedel till sucralose för att inte minska sin försäljning.

Dock ändrades smaken ganska mycket (jag själv älskade cola light innan men när de bytte sötningsmedel tyckte jag den var odrickbar) och därför kom Cola Zero, sötad med aspartam, alltså som den gamla Cola Lighten, för att alla som saknade den smaken.

Sen har det ju blivit en grej att det finns en Light och en Zero (enligt reklamen känns det ju som att Light är för tjejer och Zero är för killar, men det är ju en annan diskussion) och även om de nu tagit bort det äckliga sucralose ur Lighten så de smakar typ likadant igen, så vill de ju ha kvar både sorterna för försäljningens skull.

Oj världens längsta kommentar och teori. Haha men tack för en jättebra blogg! Kramar!

2012-04-26 @ 09:20:28
URL: http://dansaineon.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0