Here we go again:




Den här veckan har varit helt tuggummifri för Sofia och för Jonna var utmaningen att inte tappa fokus från LCHF trots stress och London-weekend. Vi kan berätta att vi båda har klarat utmaningen GALANT! Piece of cake för två målinriktade brudar som vi.

Nästa veckas utmaning blir lite speciellt. För det första antar vi båda samma utmaning igen, precis som med situps-utmaningen, vi kommer alltså sträva efter samma sak under veckan som kommer. För det andra så kommer utmaningen för första gången inte ha någon direkt koppling till kost, träning eller hälsa. Även om det ibland inte känns så, så består faktiskt livet av annat också. Som ni alla vet var ju Jonna iväg i London över helgen och vad gör man oftast då? Vad gör Sofia när helgerna betyder roliga aktiviteter? MAN SPENDERAR PENGAR. Shopping, middagar på restaurang, impulsköp i kiosken runt hörnet osv. Ni förstår grejjen.

Vi känner oss trötta på detta och tar därför denna vecka av oss spenderarbyxorna - utmaningen blir att försöka göra åt så lite pengar som möjligt. Det betyder inte att man ska sitta inne i lägenheten och göra ingenting utan det är mer att man ska undvika de där onödiga sakerna som man ofta slänger iväg pengar på utan att tänka på det. Ni vet väl att man blir inte rik på de stora inkomsterna utan på de små utgifterna? Behöver man verkligen allt man köper? Är det värt att betala 30 spänn för en cola light i kiosken när man kan gå 500 meter till Ica där kostar den 15 kr? Se till att storhandla och laga storkok hemma istället för att köpa lunch på stan.

Under veckan kommer vi såklart dela med oss av hur utmanignen påverkar vardagen och varje gång vi handlar något, om det så kostar 5 kr, ska detta antecknas; summan och vad det var man köpte. I slutet av veckan gör vi en sammställning för att ser hur vi lyckades. Hur nödvändiga var egentligen alla utgifter?

Okej, imorgon kör vi igång. Vilka hakar på veckans utmaning?

// Jonna och Sofia




Kommentarer
Postat av: Frida

Riktigt bra ju! Man kan nog spara mycket pengar på det :)

2012-04-16 @ 20:18:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0