Felmärkt kokos ICA I love eco

För ett tag sedan skrev Sofia ett inlägg om olika kolhydratsmängder i kokos från olika företag. Att det skiljer nästa 10 gram känns ju nästan omöjligt? Vi fick då en kommentar som sa att detta skulle vara en felmärkning men har inte kollat upp det själva. Idag tog jag tag i och ringde till ICA:s konsumentkontakt. Det visade sig att Karolina hade helt rätt, det rör sig om en felmärkning. Det korrekta kolhydratsinnehållet i ICA:s ekologiska kokos är 7,3 gram kolhydrater per 100 gram. Om man jämför med ICA:s vanliga, icke-ekologiska rivna kokos så ska kolhydratsinnehållet i den vara 6,4 per 100 gram. Den ekologiska varianten innehåller alltså mer kolisar än den vanliga. Sen är ju ekologiskt bra på andra sätt och det är inte så jättestor skillnad mellan ekologisk och vanlig men det är stor skillnad på 1,5 gram och 7,3 gram

Enligt Laila, som hon jag pratade med hette, så ska detta regleras när man trycker nya påsar. Man kan ju fundera över hur länge en vara får vara felmärkt? Nu i efterhand när jag googlar lite inser jag att det verkar som att så varit fallet i flera år? Det känns lite som att ICA rider på LCHF-vågen därför inte har bytt ut sina förpackningar..? 

/ Jonna


Kommentarer
Postat av: Annica

Tack så jättemycket för att ni gick till botten med detta!! Helt ofattbart att de inte ändrar märkningen med en gång. Skamligt!!!!

Svar: Jättedåligt! En produkt ska inte FÅ vara felmärkt i flera år... Skärpning ICA!
NEJtillkolhydrater

2012-08-24 @ 16:07:04
Postat av: Karolina

Gud vad bra att ni kollade upp, (vågade inte själv hihi) Men jag tycker tamefan att det ska vara olagligt att ha det så. Fel att åtgärda felet direkt? Jag tror inte det är så krångligt. Dom lurar ju människor. Känns inte alls tryggt längre då man inte ens kan lita på innehållsförteckningen, man börjar ju liksom undra hur många förpackningar som kan vara felmärkta egentligen.

Svar: Visst är det helt sjukt? Hon sa att dom "hade tryckt upp många påsar" men fatta va mycket dom tjänat på det lilla felet. Alla som äter lite åt lowcarb tittar ju på kolhydratsinnehåll?! Och om man inte kan lita på vad som står på paketen får man ju typ hålla sig till kött & grönsaker.. DÅLIGT!
NEJtillkolhydrater

2012-08-26 @ 10:30:57
URL: http://hapiface.blogg.se
Postat av: Stina

ICA är inte särskilt tillmötesgående enligt min erfarenhet. Köpte ekologisk potatis 'ICA eko'i plastpåse på ICA. Potatisen blev snabbt grön och oätlig. När jag ringde ICA sa dom bara att potatisen kan inte bli grön i denna typ av plastpåse, 'det är en speciell och dyr plastpåse där potatis inte blir grön'. Jag fick slänga nästan hälften av potatisen och köper inte potatis på ICA längre. Fick heller ingen kompensation, hon på kundtjänst sa bara till mig att jag hade fel! Skamligt ICA!

Svar: Oj, det där är så sjukt dåligt! Tråkigt att det ska vara så med stora företag! Dom hade ju såååå tjänat på att kompensera för att ha nöjda kunder!
NEJtillkolhydrater

2012-11-07 @ 15:44:09
Postat av: Fia

Nu är visserligen det här inlägget 1.5 år gammalt. Men vad jag vet är den fortfarande felmärkt. Och märk väl att Ica känt till och erkänt den felmärkt flera år innan det här inlägget skrevs (ca 3 år innan i alla fall om jag minns rätt, eventuellt ännu fler - så är den det fortfarande idag har den varit det i minst 4.5 år).

Ica rider helt enkelt på att felmärkningen gör att den säljer. Vore det faktiskt en ärlig felmärkning som de rättat inom rimlig tid hade jag gärna köpt den, det är god kokos, men med det här beteendet så vägrar jag. Rekommendera den inte heller till andra, det är så de fortsätter låtsas ovetande

2014-03-10 @ 06:40:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0