Angie's rosépepparkyckling

Vår vän Angelica har ett supergott recept på en kycklingrätt som hon gärna vill dela med sig av. Vi lagade därför till denna smarriga maträtt igår & passade på att ta lite bilder. Här kommer därför receptet: 

DETTA BEHÖVER DU
1 tsk rosepeppar
1 kg kycklingfiléer 
1,5 hönsbuljongtärning
Salt och peppar
Smör att steka i
4-5 dl grädde
3-4 klyftor vitlök

GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 225 grader. Krossa rosépepparn och gnid sedan in filéerna i kryddan. Salta & peppra sedan efter smak. Stek i smör tills de är nästan helt genomstekta. Skiva upp kycklingen & lägg den i en ungsfast form. 

Finhacka vitlöksklyftorna och fräs i samma stekpanna som du stekte kycklingen i. Klicka gärna i en extra klick smör också. Häll i grädden i pannan och smula i hönsbuljongen. Låt koka upp & salta och peppra (svartpeppar). Smaka av tills det är gott & häll sedan såsen över kycklingen - grädda i ugnen i ca 20 minuter. Kycklingen är klar när den fått färg och liksom börjat puttra.

För JA-sägare passar det väldigt bra med klyftpotatis till detta men det är givetvis inget vi uppmuntrar ;) För oss NEJ-sägare passar det utmärkt med blomkål i ugn, stekta grönsaker eller helt enkelt en vanlig sallad. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0