Då var det dags igen...

Okej, here we go again. Vet ni, jag skulle kunna skriva ett megainlägg här och "försvara" LCHF-livsstilen. Men vem orkar det, när argumenten från motparten är så oigenomtänkta och saknar belägg?
 
HÄR , HÄR, HÄR & HÄR rasar skribenterna mot "proteinrik kost med lite kolhydrater", jämnställer det med LCHF och förklarar hur farligt det är att äta för mycket kött. Okej, vi tar det igen: LCHF GÅR INTE UT PÅ ATT ERSÄTTA KOLHYDRATER MED PROTEIN! Punkt slut så är det. Vi äter inte mer kött än JA-sägare. Vet de vad LCHF står för? Hight fat, precis.
 
Jag lämnar över ordet till kostdoktorn Andreas Eenfeldt som ger svar på tal HÄR. Han avslutar med att skriva så här:
 
"Mina slutsatser blir att om du är kvinna och åt ca 40% kolhydrater (= skräpmat exempelvis) år 1991 så kanske du har lite högre risk för hjärtsjukdom än genomsnittet. Men studien säger knappast något om vad som händer om du äter LCHF. För att få veta det måste man helt enkelt göra en studie på personer som äter LCHF. Svårare än så är det inte!"
 
 
 
UPDATE: Kolla här , DN bytte rubrik på sin artikel... Rätt ska vara rätt!
 
/ Sofia
 

Kommentarer
Postat av: jennie

=) me too!

2012-06-27 @ 15:04:20
URL: http://www.misshart.blogspot.com
Postat av: Ellen

Hej! Jag undrar vad man har för alternativ om man vill ta en fika på stan och äta "LCHF-vänligt", alltså inte ta en lunch, utan en vanlig fika, haha. :)
Bra blogg! Följer den dagligen! :)

Svar: Hej Ellen! Tack för din fina kommentar :) Faktiskt är det så att många cafeér och resturanger verkar förstå att LCHF är här för att stanna. Här i Borås kan man exempelvis hitta LCHF-fika på vissa ställen; chokladbollar, tårtbitar, kakor osv.. Finns det inget sånt blir det ju lite svårare. Ibland kanske det finns naturell youghurt med nötter och bär, det funkar ju. Annars får man kanske nöja sig med kaffe eller te och be om grädde i.. :) I framtiden kommer det förhoppningsvis vara så vanligt att det på alla fik finns något för oss! Man kan ju alltid drömma lite i alla fall...// Sofia
NEJtillkolhydrater

2012-06-27 @ 18:16:05
Postat av: Lisa

So do I! :)

2012-06-27 @ 18:51:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0