Början på något nytt


Av en eller annan anledning har just du klickat dig in på vår alldeles nya blogg som huvudsakligen kommer att handla om ett enda ämne: LCHF (low carb high fat). Vi som skriver heter Jonna och Sofia och har levt efter LCHF i 3 respektive 7 veckor. Den här bloggen föddes ur viljan att lära oss mer om LCHF och samtidigt inspirera andra. Faktainlägg kommer att varvas med våra egna upplevelser, recept, tips och träning - helt enkelt hur vardagen ser ut utan kolhydrater.

Men innan vi drar igång ordentligt får du nedan en chans att lära känna oss lite bättre!

// Jonna & Sofia



JONNA




Ålder: 23 år
Sysselsättning: Snart färdig civilekonom
Bor: Göteborg
Intressen: Träna, hänga med vänner & dricka vin
Detta gör jag om 10 år: Tjänar storkovan
Favorit LCHF-rätt: Tacogratäng
Detta saknar jag mest i LCHF-kosten: Färskpressad apelsinjuice

Varför LCHF? Har du testat andra dieter?
Efter att ha räknat kalorier så länge jag kan minnas och sedan struntat i allt vad dieter heter i 6 månader kände jag att det var dags att testa något nytt. Fördelen med LCHF för en socker-junkie som mig är att suget försvinner direkt. Det hela blir också lättare när man har noll-tolerans mot kolhydrater och att fuska lockar inte lika mycket eftersom man vet att man kommer behöva ställa om kroppen igen.
Då jag är glutenintolerant är jag van vid att skippa pastarätter och bröd så omställningen handlade mest om att skippa godis och frukt samt att laga mat med fullfettiga varor istället för light-varianten.

Vad vill du uppnå med LCHF?
Må bättre, bli av med mitt sockerberoende och gå ner i vikt.

Varför en blogg?
För att peppa mig själv, Sofia och andra som kan behöva motivation. Det blir extra roligt att hålla kosten strikt när man ska visa någon annan resultatet så småningom. Samtidigt får man en extra anledning att lära sig mer och testa nya recept osv.

Sofia om Jonna:
Jonna, Jönna, Djonna – kärt barn har många namn och jag älskar verkligen henne. Vi träffades första gången när vi började i samma klass på gymnasiet och sedan dess har vi skapat många fina minnen tillsammans – och fler ska det bli! Ibland tror jag att Jonna behöver en spark i baken för att komma igång med saker, så det tänker jag ge henne!


SOFIA



Ålder: Snart 22 bast
Sysselsättning: Controller på Frinab
Bor: Villastan i Borås
Intressen: Träna, läsa & träffa mina fina vänner
Detta gör jag om 10 år: lever livet!
Favorit LCHF-rätt: fetaostfylld kycklingfilé
Detta saknar jag mest i LCHF-kosten: Naturgodis & att inte kunna hälla i sig cola light som förr....

Varför LCHF? Har du testat andra dieter?
Jag har aldrig testat någon diet tidigare men innan jag började med LCHF försökte jag dra ner på kalorier och äta mer fettsnålt men det fungerade inte alls för mig. Därför kändes LCHF lockande; man får äta massa gott, må bättre OCH bli snyggare!

Vad vill du uppnå med LCHF?
Först och främst vill jag bli av med några kilon som jag helt enkelt inte trivs med. Till sommaren vill jag stå på stranden i bikini och känna ”fy fan så fräsch jag är!”. Sedan känns det även spännande att experimentera och se om man faktiskt kan få ett bättre välbefinnande av att ändra sin kost.

Varför en blogg?
Det är ju sjukt smidigt att blogga om sånt här; dels får man allt sparat så man kan se tillbaka på detta i framtiden, dels taggar jag & Jonna varandra, man blir mer inspirerad att lära mer om LCHF och utveckla sin matlagning och så tycker jag det är rätt skoj att skriva också! En bonus vore att inspirera andra som inte riktigt får tummen ur att sätta igång att förändra sitt liv och må bättre.

Jonna om Sofia:
Sofia är en av mina allra bästa vänner! Hon är en omtänksam och fantastiskt rolig tjej som alltid ställer upp för alla. Hon gör ingenting halvhjärtat utan går verkligen in för saker hon bestämt sig för. Därför är jag övertygad om att hon kommer lyckas nå sina mål, både i livet och när det gäller LCHF.



Kommentarer
Postat av: Frida C

Så duktiga ni är tjejer :) Detta ska jag följa flitigt!

2012-03-13 @ 21:19:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0