LCHF & fusk

Nu ska vi gå igenom det här med att fuska när man går på LCHF. Är det okej? Finns det något som är "bättre" att fuska med än annat? Förstör man allt? 

När man går på LCHF har kroppen ställt om sig till att använda fett istället för kolhydrater som primär energikälla (man befinner sig i ketos). Det tar ett par dagar för kroppen att göra detta och det är då man kan upleva eventuella omställningsbesvär. Resultatet blir att man inte har några eller väldigt små blodsockersvängningar på LCHF.
Om man med dessa förutsättningar kolhydratsfrossar stiger förstås insulinnivån kraftigt. Tittar man på vågen kan man gå upp något kilo direkt, mest pga allt vatten som binds med socker i kroppen. Men det jobbiga kommer sen i efterhand, när man ska ställa om kroppen igen till en ketogen kost. Har man nyss börjat med LCHF är det verkligen inte att rekommendera att fuska men om man ätit lågkolhydratkost under en längre period kan det vara lättare att komma tillbaka till ketos. Man måste helt enkelt lyssna på sin kropp, det är individuellt vad man klarar av!

Om att fuska med annars LCHF-godkända livsmedel kan ni till exempel läsa HÄR. Martina har även skrivit flera inlägg om olika typer av fusk och om vad som faktiskt händer i kroppen.

Det är alltså skillnad om man går på en vanlig lågkaloridiet och om man år på LCHF. Äter man kolhydrater annars innebär fusket bara att man får i sig mer kalorier just den dagen, värre än så är det inte. På LCHF ställer kroppen om sig fort, man kan få tillbaka sockersuget och kanske måste man ta sig igenom eventuella omställningsbesvär igen. Det kan också vara väldigt svårt att bryta fuskandet. 

Summa summarum: FUSKA INTE!
(fusk=kolhydrater)



Kommentarer
Postat av: Hanna

Kul att du hittade till mig:) Ännu roligare att du lämnade en kommentar så jag hittade eran blogg:).. Fanns mycket rolig läsning här! Angående inlägget ovan så äter ju jag kolhydrater men i en begränsad mängd. LCHF innebär ju faktiskt att vi äter LITE kolhydrater:)

2012-05-06 @ 11:12:37
URL: http://hannakjonsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0