LCHF och alkohol

Vi vet att det är många som ska börja med LCHF som är nyfikna på hur det fungerar med alkohol. Får man dricka alkohol och vad ska man i så fall välja? Vi kan ju börja med att konstatera att alkolhol är ju aldrig BRA för kroppen, men samtidigt vet vi att många skulle ha svårt att avstå från det helt. Det är en accepterad och naturlig del av livet, att få festa till det ibland och kanske ta ett glas vin till fredagsmyset. Vissa väljer att avstå helt från alkohol av olika anledningar och det tycker vi på NEJ till kolhydrater är starkt gjort. 

Det man ganska snabbt får reda på när man googlar detta är att man absolut ska hålla sig bort från öl, söta drinkar och cider, de är alla fullproppade med socker. Det man istället ska välja är vin (torrt vitt vin eller vilket röda vin som helst) eller ren sprit (exempelvis whiskey och konjak).

HÄR hittar ni en bra lista över kolhydratsinnehållet i olika drycker och HÄR hittar ni också en informativ sida om alkohol och viktnedgång.

Det är många LCHF:are som upplever att man blir lättare påverkad av alkohol och att man får en kraftigare baksmälla. Det finns också de som, sedan de började med LCHF, aldrig blir bakis eller mår dåligt dagen efter. Av detta kan vi ju lugnt konstatera att det är en individuell sak, olika för alla. Vi själva hör till dem som har upplevt att man inte behöver dricka alls lika mycket längre för att bli påvkerad. Egenligen är det ju bra; ekonomiskt fördelaktigt då man inte behöver handla lika mycket men jobbigt i början innan man lär sig detta och blir tokfull.

Något som vi tror att många kan hålla med om är att man får ett ökat sötsug av att dricka alkohol. Innan tiden med LCHF, när man var på förfest och någon ställde fram en skål med chips, kunde man ju vräka i sig en hel del. Nästan alla köper "fyllekäk" efter krogen vilket oftast är hamburgare, pizza, kebab m pommes eller liknande. Alltså inget för oss NEJsägare till kolisar. Så väljer man att dricka alkohol, gäller det att ha diciplin på sig själv och se till att inte trilla dit. 

För många skulle det bli väldigt extremt att sluta med alkohol helt och hållet, även om det vore det absolut bästa om man vill gå ner i vikt snabbt eller hålla ett riktigt lågt kolhydratsintag. LCHF är för många en långsiktig "diet" eller livsstil som vi väljer att kalla det, så vårt tips är helt enkelt att hitta något som passar dig; ta ett par glas vin ibland om du är sugen, sup till det ordentligt om det vankas fest eller avstå helt om det känns bäst. Se bara till att inte trilla dit; en drink på krogen kan vara förödande, de är riktiga sockerbomber!




Kommentarer
Postat av: Sara

Jag har nästan blivit nykterist känns det som sen jag blev mamma och lchf-are =)

2012-05-10 @ 13:45:28
URL: http://saaraaaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0