VECKA 46

 
Förra söndagen presenterade vi utmaningen för veckan som gått och den gick ut på att vi skulle få ihop 5 träningstimmar. Vi har båda lyckats med detta, high five! Det har verkligen varit nyttigt att ha det som utmaning - man vill ju verkligen inte vara den som misslyckas... 
 
Vi kör på med samma stil inför vecka 46 - vi ger varandra samma utmaning! Denna veckan blir det mer fokus på det där med att vila, som man har lite svårt att ta sig tid till ibland. Vet ni hur viktigt det är att sova ordentligt? För att kroppen och hjärnan ska få vila ordentligt behövs sömn. Sover man bra på natten är man bättre rustad att klara stress och påfrestningar under dagen. Faktiskt är det så också att sambandet mellan sömnbrist och övervikt har bevistats i många olika studier. Exempelvis ökar det aptitstimulerande hormonet i kroppen när vi sover dåligt samtidigt som kroppen minskar produktionen av mättnadshormonet. Studier visar till och med att suget efter snabba kolhydrater ökar om man sovit dåligt, hör på den! Man har dessutom mindre ork till att träna om man inte sover ordentligt och förbränningen påverkas också negativt. Och med alla de här argumenten borde det ju inte vara så svårt att gå och lägga sig i tid?

Utmaningen inför nästa vecka är därför att vi måste få ihop minst 7 timmars sömn varje natt. Med viss planering är det faktiskt inte så svårt men haken är väl kanske just själva planerandet.. Och för er som hakar på; det är självklart ett plus i kanten med ännu fler timmars sömn så se till att få ordentligt med vila i veckan!


Kommentarer
Postat av: Frida

Låter bra, jag antar utmaningen ;) kan verkligen behöva mer sömn på veckorna!

Svar: Spännande!! Du får rapportera sen hur det gick :)
NEJtillkolhydrater

2012-11-11 @ 23:21:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0