Mackor utan bröd

Jag har överlevt min första dag som redovisningsassistent och ska strax ta mig till gymmet (som jag inte varit på på hela sommaren). Det blir ett MRL-pass och så tänkte jag köra lite löpband innan dess också. Glömmer såklart inte rut-akuten heller men den får komma sist.. Har precis stoppat i mig lite mellanmål för att överleva: salami & Kvibille Cheddar-ost plus lite sallad & paprika. 

/ Jonna




Kommentarer
Postat av: Minymo

Hej!
Hittade till bloggen i och med att jag nyligen börjat äta lchf.
Men tänkte på redovisningsassistentjobbet; hur blir man redovisningsassistent? Måste man läsa ekonomprogrammet först? Jag skulle vilja jobba med ekonomi, redovisning eller löner, men skulle vilja slippa läsa 3 år. Är inne på andra året på dataingenjör nämligen. Ska läsa ekonomistyrning (?) senare i höst.
Vad gör en redovisningsassistent och kan man få högre lön än om man är ekonomiassistent?
Ursäkta för många frågor, men känner ingen i branschen :)

Svar: Jag har läst just 3 år på universitet så jag har en kandidatexamen (är alltså civilekonom). Har dålig koll på andra alternativ men man kan läsa tex på IHM eller någon KY-utbildning också om man vill jobba som ekonomi-/redovisningsassistent. Det är egentligen inget krav på utbildning alls men jag tror att det är lättare att få jobb om man har utbildning. Jag jobbar men löpande bokföring på en revisionsbyrå men vill man vara ute på ett företag kan alltså kraven vara lägre. Ekonomistyrning är en jättebra början! Vet inte om det finns någon uttalad skillnad på lönen för en redovisningsassistent och för en ekonomiassistent utan det beror nog snarare på arbetsgivare. Och du kan ju alltid jobba dig upp till en bra lön även om du inte plyggat massor med år. Maila om du har fler frågor ([email protected]) jag känner att det här svaret blev väldigt rörigt :P / Jonna
NEJtillkolhydrater

2012-09-04 @ 10:18:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0