Att fuska lite...

I fredags mötte jag upp min syster på stan för lite shopping, men vi insåg båda rätt snart att vi var lite för trötta för att gå i affärer så vi slog oss ner på Café Viskans uteservering för en fika istället. Jag slog faktiskt på stort med LCHF-paj med äpple. Det var verkligen sjukt länge sedan jag åt äpple eftersom frukt inte klingar så bra med LCHF (väldigt mycket socker i frukt, kostdoktorn har ett bra inlägg om det HÄR). Förstår egentligen inte varför man gör en LCHF-paj med äpple när man kunde gjort med exempelvis hallon eller jordgubbar istället. MEN, jag testade i alla fall, ibland får man väl "fuska lite", om man känner att det känns okej. När de frågade om jag ville ha grädde till pajen frågade jag om det var socker i grädden och fick som svar att "Ja, men det är otroligt lite, vi har dragit ner på sockret jättemycket i grädden". Varför ha socker i grädden överhuvudtaget?! Eller varför inte ha egen, sockerfri, vispad grädde till LCHF-fikat? Så många frågor och så få svar.. ;) 
 
Jag kan i alla fall inte säga något annat än att det var väldigt, väldigt gott. Men det är inget jag skulle göra till vana att mumsa i mig, då det finns stor risk att det kickar igång ett sötsug som man inte vill ha på besök..
 
/ Sofia 

Tacos-måndag

Igår var jag hos Hanna och åt mat & skvallrade med henne & Sofie. Det var himla trevligt! Och jag fick två val angående maten: tacos eller sallad. Generöst va? Jag valde tacos. Sjukt gott! Jag skulle nog kunna leva på guacamole. Det går inte att jämföra helt hemmagjord med pås-varianten, så testa om ni inte gjord det. Inte alls svårt. 

/ Jonna

Middag hos mamma

I lördags efter Linnémarschen hängde jag hos mamma en stund och fick en god middag: kött, blomkålsmos, sallad och fetaostfyllda chammpinjoner = nöjd Sofia.
 
/ Sofia 

Mejerifritt

Många som vill gå ner i vikt med LCHF och känner att vågen stannat av brukar få rådet att dra ner på mejerier då det ofta kan vara boven i dramat. Jag känner lite så, att det händer inte så mycket alls på vågen just nu, så jag ska faktiskt dra ner på/utesluta mejerier ett tag. Cecilia skrev ett inlägg om det igår med bland annat en lista på bra saker att ha hemma. Så igår var jag och handlade inför veckan och det som fick följa med hem var bland annat lax, kyckling, spenat, blomkål, korv med hög kötthalt, ägg, aioli, majonäs, mandelsmör och kokosgrädde. Som jag skrev igår blir detta veckans utmaning för mig, det blir ändå en omställning och nya rutiner att få in.
 
Men som ni vet är jag ju lite förtjust i utmaningar så det blir kul!
 
/ Sofia 

Back on track !?

Som ni kanske har märkt så har jag inte varit superaktiv här på sistone. Tanken är nu att det ska bli ändring på det. Jag skulle kunna skylla på en massa saker (jag har varit i London, jag har varit sjuk, jag har jobbat mycket etcetera etcetera). Sanningen är dock den att jag helt enkelt inte har orkat. Bloggen är perfekt när man är pepp på att träna och när man ändå lagar massa nya goda recept som man kan dela med sig av. När man däremot äter stekt kyckling, bea & sallad för hundrade gången eller ligger i sängen en hel dag med feber och tycker synd om sig själv, då bli bloggen mest en börda. Detsamma gäller när man inte har fungerande internet eller en fungerande blogg-app. Men det är ju så livet är, det går upp och ner för alla. Och jag ska verligen inte klaga, jag har ju världens bästa blogg-kompis som aldrig sviker, så jag vet ju att ni får något att läsa ändå. 

Men anledningen till att vi skapade nejtillkolhydrater.se var ju faktiskt för att bli peppade själva och till att peppa andra. Så nu tänker jag använda bloggen för att motivera mig själv. Veckans utmaning för mig är ju att komma in i rutinerna igen. Fokus på sömn, träning & mat. Det har varit alldeles för lite träning och alldeles för mycket kolhydrater så det är precis vad jag behöver! Det är redan mindre än två månader till midsommar, glöm inte det.

/ Jonna

VECKA 18

 
Okej, förra veckans utmaningar gick åt skogen, för oss båda. Men det som gäller nu är att lägga det bakom sig, gå vidare, och köra på! Tidigare misslyckanden än vägvisare till kommande framgångar, var det någon klok människa som sa. Denna veckan ser ut som följer:
 
JONNA: ska se till att komma in i rutiner igen. Efter London-resa, mycket att göra på jobbet och flera dagars sjukstuga kommer man ur balans. Nu gäller det att ordna upp tillvaron med vardagens rutiner så som lunchlådor och regelbunden träning. Vissa perioder hinner man helt enkelt inte med större utmaning i livet än så!
 
SOFIA: jag kommer att börja med (mer eller mindre) mejerifri LCHF-imorgon och köra det ett tag. Så det blir min utmaning i veckan att komma in i det (skriver ett eget inlägg om det imorgon). 
 
Så summa summarum: inga jättetuffa utmaningar denna vecka - men nästa söndag är det nog ta mig tusan dags för något riktigt tufft. Kanske en träningsutmaning. Beach 2013 närmar sig med skrämmande, stora, steg... 
 
/ Sofia 

Linnémarschen

I går var ju som tidigare nämnt jag, Frida och Angelica ute och vandrade 2,1 mil i Linnémarschen. Jonna skulle varit med men hon var hemma sjuk dessvärre.. Det var en helt otroligt skön dag och en trevlig vandring genom skog och mark med ett litet fikastopp efter halva sträckan. Känner lite smygande träningsvärk i benen idag, gissar på att det är ännu värre imorgon.. Men en halvmara ska väl kännas!
 
/ Sofia 
 

Sås med entrecôte

Jag & Angelica har precis avnjutit en fantastisk middag på Restaurang Köket i Borås. Jag beställde 200 gram Entrecôte med sallad, grillad tomat, aioli & bea. Nu drar vi vidare ut på stan för ett glas vin eller två!

/Sofia


Live-uppdatering

Nu har vi kommit halvvägs på Linnémarschen, ca 1 mil kvar. När vi startade vid nio var det strålande sol men nu har det mulnat på lite.. Vi sitter och tar en liten fikapaus med kaffe, smörgås, nötbollar och kokosflingor - nån belöning ska man väl ha!

/Sofia


Vinnande koncept

Varför bryta ett vinnande koncept och INTE äta en riktigt fin bit kött på fredagskvällen? Idag fick jag sällskap av Frida dessutom. Det blev ryggbiff, champinjoner, sparris, sallad, fetaost & bea-sås. Jag har extremt svårt att tro att jag nånsin skulle tröttna på detta. Lika fantastiskt gott varje gång!

Nu är det läggdags, imorgon väntar Linnémarschens 21 km...

/Sofia


We did it

Tack vare att jag bestämt promenad med Angelica imorse hade jag inte så mycket val när klockan ringde. Vill ni verkligen ta er ut så bestämt med en vän, då är det lite svårare att dra sig ur ;) Vi avklarade 7,5 km på dryga timmen - otroligt skönt efteråt!

/Sofia


Confession

Först och främst; tack för alla era kommentarer på Vem där-inlägget. Era fina ord går rakt in i hjärtat ska ni veta!

För det andra så har jag ett confession to make. Jag fick ju 3 morgonpromenader av Jonna i veckans utmaning. Jag sköt upp det i början av veckan och insåg att jag skulle vara tvungen att gå torsdag, fredag och söndag för att klara det. Men jag orkade verkligen inte upp imorse. Simple as that. Jag kunde inte för nått i världen förmå mig själv att ta mig ner från loftsängen kl 5. "Jävla utmaning" tänkte jag och somnade om en timma. Så kan det gå. Jonna, vad blir mitt straff?
 
Jag har inte helt gett upp i alla fall, imorgon har jag bestämt med Angie att vi ska ut tillsammans, ska vara utanför henne 05:15 så det är väl bäst att jag går och lägger mig nu.. Sen ska vi faktiskt ju gå Linnémarschen på 2,1 mil på lördag, så jag kanske är förlåten...? Well well, man kan inte lyckas med allt här i livet ;)
 
/ Sofia 
 

Vem där 2.0?

I juni ställde jag frågan "Vem där?" på bloggen. Vi hade då runt 70 läsare om dagen och jag var nyfiken på hur ni hittat hit, vilka ni var och varför ni läste. Nu i april, 10 månader senare, är ni nästan 500 olika personer om dagen som läser här. Jag är fortfarande förvånad över att ni är så många som återkommer, dag efter dag, och läser vad lilla jag och lilla Jonna skriver på en blogg som vi inte alls hade några större förväntnigar på från början men som växt sig till nått rätt bra ändå!
 
Men så nu undrar jag igen: Vem där, vilka är ni? Hur hittade ni hit? Vad tycker ni om att läsa om, vad vill ni att vi ska skriva mer/mindre om? Det är verkligen jättekul att få kommentarer från er; det blir lite mer av en dialog och lite mindre av en monolog då... :) 
 
/ Sofia  

Nya brallor

Igår var jag inne på Intersport i Knalleland och köpte nya träningsbyxor, jag behövde verkligen ett par nya hellånga. Det blev Nike Running, har inte tränat i dem än men de känns i alla fall väldigt sköna och sitter som en smäck. 399 kr betalade jag och jag tvivlar inte en sekund på att de kommer vara värda sitt pris. Nu ska jag bara köpa ett par halvlånga byxor & några träningslinnen så är nog träningsgarderoben komplett!
 
Vilket märke/vilken affär föredrar ni när det gäller träningskläder? Tips mottages gärna!
 
/ Sofia 
 

Perfekta kvällsmaten

Jag har verkligen fått en hung-up på kokosgröten som jag hittade hos Cecilia. Det är verkligen den perfekta kvällsmaten. Jag lagar ju oftast bara mat en-två gånger i veckan och då blir det storkok så det räcker till matlådor hela veckan. På kvällarna däremot tycker jag det är helt okej att äta ”vanlig kvällsmat” som vi alltid kallat det. Ägg, macka osv. Så kokosgröten passar mig perfekt. Det är supersmidigt att slänga ihop och tillsammans med en fralla håller den mig mätt ända fram till lunch dagen därpå när periodiska fastan är slut.

 

/ Sofia


Sen kväll med fina vänner

Ikväll hade jag två vänner på besök och jag bjöd på lite kvällsmat. Det blev nybakta frallor, pålägg, brieost och hemmagjord vaniljyoughurt med färska hallon, jordgubbar & riven kokos. Perfekt tisdagskväll, sånna myskvällar borde man helt klart dra ihop oftare..

Min utmaning denna veckan är ju 3 morgonpromenader (och vi får inte räkna Linnémarschen på lördag). Jag har ännu inte genomfört någon och ikväll blev det så sent att jag inte orkar upp kl fem imorgon.. Så nu m-å-s-t-e jag ge mig ut torsdag, fredag & söndag. Wish me luck.

/Sofia


Biffar hela veckan

Igår gjorde jag de fantastiska fetaostbiffarna av 1 kg köttfärs, HÄR hittar ni receptet. Det är himla smidigt att göra storkok på biffar, det tar inte så mycket extra tid att göra lite mer. Till biffarna gjorde jag blomkål i ugn – det kan faktiskt vara min favoritform av blomkål! Jag blandade rapsolja med barbequekrydda och penslade över buketterna och sedan strödde jag även lite flingsalt över. In i ugnen, 200 grader, i ca 30 min eller tills de fått önskad färg och konsistens. Nu är matlådorna för veckan fixade!

 

/ Sofia


God cirkel

Härom dagen la Shervin upp den här bilden på Instagram och jag tycker den är så bra. Den visar verkligen hur en hälsosam livsstil blir en god cirkel. När man börjar tänka på vad man stoppar i sig, och kommer igång med träning, mår man genast bättre, känner sig starkare, tänker positivt och blir mer benägen att hålla den här livsstilen genom alla val i livet. Sen jag började med LCHF har mycket annat kommit med på köpet. Även om jag skulle bli sugen på godis exempelvis, så vet jag hur sjukt mycket socker det innehåller och hur det påverkar kroppen. När man har varit på gymmet en timma vill man inte trycka i sig någon onyttig mat och känna att träningen var förgäves. Det blir en god cirkel. 
 
En vän till mig frågade för ett tag sedan om jag alltid har varit så diciplinerad, och syftade på att jag faktiskt tar mig till gymmet flera dagar i veckan och verkligen aldrig "tar den där kakan" eller i övrigt fuskar med kosten. Nej, jag har verkligen inte alltid varit sån. Förr slängde jag mig alltid på soffan när jag kom hem. Och köpte med mig McDonalds på vägen hem om jag inte orkade laga mat. Jag kunde lätt trycka i mig en påse popcorn en kväll framför tv:n. Jag hade noll diciplin för träning. Men på något sätt har det växt fram ett "jävlar anamma" och nu skulle jag faktiskt kalla mig rätt ordentlig. Det hela började för lite över ett år sedan, när jag bestämde mig att välja bort socker och stärkelse. Och så blev det en god cirkel.
 
/ Sofia

Sunday

Igår var nog skönaste dagen på länge. Det var nästan sommarvärme ute och livet kändes allmänt gött. Jag och Frida köpte jordgubbar, svirade om till shorts (!) och hängde på hennes uteplats. Sen blev det söndagsmiddag hos min pappa och hans sambo. De bjöd på stek, sallad, broccoli och baconinlindad sparris (det fanns potatis och sås till Ja-sägarna). Till kvällsmat åt jag kokosgröten & två frallor. BRA söndag avslutade en BRA helg.
 
/ Sofia 

VECKA 17

 
Äntligen är veckans utmaning tillbaka efter ett långt uppehåll under några veckor och #30rätt-dagarna. Jonna befinner sig för tillfället i London (jag är inte avis alls...) så vi har smsat våra utmaningar till varandra. Jonna ger mig 3 morgonpromenader och jag ger Jonna 3 träningstillfällen, det kan vara promenader eller pass på gymmet. Sen ska ju vi båda två gå Linnémarschen på lördag, men det blir utöver veckans utmaning. Jonna, njut nu det sista av London så är det all in när du är hemma igen!
 
PS. Glöm inte att tipsa oss om utmaningar som ni tycker vi ska sätta tänderna i!
 
/ Sofia 

Härliga helg

Om det är något jag skulle vilja uppmunta andra till när det gäller träning och motion så är det verkligen promenader. Snabba powerwalks eller bara gå och strosa - finns det något bättre än frisk luft egentligen? Igår vaknade jag vid nio och begav mig ut på en powerwalk runt Ramnasjön (min favvo). Solen sken, det var otroligt varmt och jag fick riktiga vårkänslor. Sen åkte jag faktiskt till gymmet och körde ett styrkepass. Jag kände mig väldigt nöjd med mig själv efteråt - det är ju ändå det bästa med träning - känslan i kroppen efteråt. 
 
Idag håller vårvärmen i sig så nu ska jag och Frida ge oss ut och suga i oss lite D-vitamin!
 
/ Sofia
 

Kärlek vid första ögonkastet

Bland det bästa för mig personligen med att ha bloggen är att ha alla favoritrecept samlade. Igår i affären googlade jag "nejtillkolhydrater frallor" för att få fram det HÄR receptet för att ta reda på om jag behövde handla något. Alltså helt ärligt är jag typ kär i dessa frallor. Älskade dem första gången jag åt dem och we are standing strong. Tycker det är lika gott som fika. Nästan. 
 
/ Sofia 
 

41 dagar senare...

Den 11:e mars körde vi ju igång våra #30rätt-dagar. Det var helt enkelt 30 jäkligt hårda dagar med en timmas träning om dagen, inget fika, inget godis, inget sötningsmedel, inget småäta... Min största utmaning, eller i alla fall det jag saknade mest, var cola light. Jag skulle inte säga att jag är beroende av cola light, men jag tycker det är något så otroligt gott och skulle nog vara beredd att medge att jag överkonsumerat drycken de senaste åren. Eller så långt tillbaka i livet jag kan minnas... Om valet stod mellan vatten och cola light var valet aldrig svårt. En iskall cola light var liksom det jag "unnade mig" när jag var sugen på något, i och med att jag slutade äta socker också. "En last får man väl ha i livet", tänkte jag, och "varför ska man avstå från något som är så gott?".
 
Idag har det gått 41 dagar sedan jag drack cola light senast, jag fortsatte även efter våra #30rätt. Det är personligt rekord faktiskt - high five! Visst saknar jag det, men jag klarar mig otroligt mycket bättre än vad jag trodde att jag skulle göra. Jag vet inte när jag ska bryta uppehållet, men en sak är säker och det är att jag kommer dra ner på intaget. Absolut inte dricka det till mat (då blir det vatten) och anse det som något lyxigt som man unnar sig lite då och då. 
 
Men jag har alltid varit en stordrickare, av all slags dryck jag gillar. Så under dessa 41 dagar har det blivit en hel del Loka och Ramlösa. Min tur i livet gav mig lokas nya serie "likes old school" i samma veva som mitt läskdrickande upphörde. Strawberry Ice Cream är så djävulskt god och Chocholate Shake är som godis. Tidigare hade jag bara hittat dem på Pressbyrån, där de kostade 20 spänn styck, men nu finns de på ICA för knappt ens 10 kr. Jag köpte upp ett litet lager så jag har hemma. Om ni inte testat - GÖR DET FÖR SJUTTON.
 
/Sofia 

Fredagsfeeling

Idag landade jag hemma efter jobb, handling och träning och slängde ihop en fredagsmiddag som hette duga. Pinsamt enkelt men en otrolig njutning: nötkött, bea och sallad. Googlade fram lite tips om stekning av nötkött och fann att man ska salta köttet efter stekning för att köttet inte ska bli torrt. Det var något nytt för mig faktiskt, man lär sig något nytt varje dag...
 
/ Sofia 

Linnémarschen

Nästa helg är det Linnémarschen här i Borås. Förra året gick jag och Jonna tillsammans med vår vän Sara 21 km under lördagen. Det var ett riktigt roligt evenemang! Bra motion och så hade vi med oss lite lchf-fika som vi mumsade i oss när vi kommit halvvägs. Vi ska såklart gå marschen i år igen! I år går vi också 21 km på lördagen tillsammans med Angelica och Frida. Det står på deras hemsida att sista anmälningsdagen var igår men jag tycker det verkar som att man fortfarande kan anmäla sig. Så ni som bor i Boråsområdet – gå in och anmäl er så kanske vi ses där?

 

/ Sofia

 


Tillbehör

I måndagskväll gjorde jag ju som bekant lax i ugn. I tisdags åt jag den med bara sallad och sås men sen kände jag att jag ville lyxa till de kommande dagarnas matlåda lite. Jag vet att många tycker det är svårt när man ska köra igång med LCHF att veta vad man ska ha till maten istället för pasta, ris och potatis. Jag tycker faktiskt inte alls att det är svårt, jag äter ju bara tillbehör nu som är godare än allt det där tillsammans. Så i tisdagskväll stekte jag exempelvis upp två buketter med broccoli och champinjoner. Champinjoner skulle jag nog kunna äta till allt tror jag, det är så himla gott. Och broccolin kryddade jag ordentligt med flingsalt = GOTT. 
 
/ Sofia

Snabbfixad kvällsmat

Igår hade jag massor att fixa men lite tid. Summan blev snabblagad middag i form av bacon, keso, avocado & tomat. Eller lagad & lagad, vet inte om man kan kalla detta det. Gott var det hur som helst och ett exempel på när LCHF är som enklast. Vi har sagt det förut - att äta lågkolhydratskost behöver inte vara krångligt.

/ Jonna

Vad är det som går & går..?

Planen var att åka till gymmet efter jobbet idag men jag var otroligt osugen (& imorgon väntar dubbelpass) så jag gav mig ut på en långpromenad istället. Jag har fått in en rutin att gå runt Ramnasjön här i Borås, det känns rogivande på något sätt att gå vid vattnet. I lurarna lyssnar jag på P3 dokumentär: det är helt otroligt så mycket man lär sig! De senaste dagarna har jag lärt mig allt om Nelson Mandelas kamp mot apartheid i Sydafrika, om Mona Sahlins Tobleroneaffär & om HIV-skräcken som spreds i Sverige under 80-talet. Hej allmänbildning! Snacka om att slå två flugor i smäll. Idag hängde dessutom våren i luften så det var inte svårt alls att få ihop över en mil!

/Sofia


Frukost eller inte?

Sen jag började med LCHF så har jag slutat vara en frukostmänniska. Kanske för att man inte vaknar med blodsockret i botten längre? Det här med att "frukosten är dagens viktigaste mål" känns gammalt. 

Hur som helst så brukar jag börja dagen med en kopp thé eller kaffe med kokosolja. Oftast thé hemma och sedan kaffe på jobbet. Är jag riktigt hungrig så äter jag såklart något till men ofta blir det bara detta. Nästan periodisk fasta alltså men egentligen inte eftersom kokosolja innehåller energi. 
 
Äter ni frukost? 

/ Jonna

Hit the gym

Igår tog jag mig äntligen till gymmet igen efter alldeles för många dagars uppehåll. Men nu är jag back on track! Morgonpromenix avklarad nu på morgonen, gymmet efter jobbet, dubbelpass på torsdag och så nått pass i helgen också.
 
Igår på gymmet körde jag 30 minuter på crosstrainern, 2 omgångar Adrian James Boot camp och 2 omgångar Adrian James 6 pack abs. När jag kom hem var det en svettig och trött tjej som blandade en proteinshake (i sin nya, fina, rosa flaska som hon fick av Jonna & Frida i födelsedagspresent!) och sedan hoppade in i duschen. Det är skönt med träning - speciellt efteråt när man svirar om till mjukiskläder och känner sig sådär nöjd i kroppen..
 
/ Sofia 

Kokosgröt

För ett tag sedan hade Cecila Folkesson en tävling där den som kom med det bästa frukosttipset vann. Vinnar-frukosten blev kokosgröt, som jag tänkt testa ett tag och igår blev det äntligen av.
 
Du behöver
2 ägg
1 dl kokosmjölk (Santa Marias i pappersförpackning, extra creamy)
1 msk kokosmjöl
Kryddor (jag hade vaniljpulver och kardemumma, testa även kanel!)
Tillbehör (jag åt gröten med hallon och riven kokos)
 
Gör så här:
Rör ihop allt i en kastrull och rör ordentligt under uppvärmningen. Simple as that - ready to serve! Det var inte bara väldigt enkelt utan även väldigt gott! 
 
/ Sofia 
 

Bacon- & vitkålsröra

Idag blir det världens enklaste bacon & vitkålsröra till lunch. Bacon, vitkål, lök & champinjoner skärs upp & steks, sedan på med svartpeppar & en skvätt grädde. Ser kanske inte så mycket för världen men blir riktigt gott. Och så enkelt! Perfekt fixa-till-på-morgonen-låda alltså för den som behöver. 

/ Jonna

Lax

Nu i veckan blir det lax till lunchlådorna. Jag kom hem rätt sent igår och hade egentligen ingen ork att laga mat men lax är ju himla smidigt. Jag tog filéerna direkt från frysen, kryddade med salt & peppar, in i ugnen på 200 grader & sen var det klart efter typ 20-25 min. Idag äter jag det tillsammans med sallad och hollandaise-sås.

/Sofia


Kalasmat

Igår hade jag lite kalas hemma på kvällen för min familj. Jag bjöd på tapas: kycklingfilé penslad med soja, vitlökskrydda och barbequekrydda, baconinlindad sparris, två såser, sallad och honungsmelon med fetaost mosad med pinjenötter och oregano. Melon är väl inget man ska trycka i sig när man äter enligt LCHF, de allra flesta avstår nog frukt helt och hållet skulle jag tro. Jag åt några bitar och det var riktigt gott, tycker det känns ok att unna sig ibland, det skapar inget sötsug efteråt hos mig i alla fall. Till efterrätt blev det den goda LCHF-tårtan med chokladbotten och hallonmousse. Den uppskattades av samtliga ja-sägare = ett bra betyg!
 
/ Sofia 

Hotellfrukost

Tack finaste Jonna för det fina grattis-inlägget här på bloggen igår <3 Min födelsedag började med att jag, Frida och Angelica gick ner på stan och åt en hotellfrukost. Det borde man faktiskt unna sig oftare! Vi var på Scandic Plaza här i Borås, deras frukost är fantastisk. 
 
Nästa söndag drar vi igång "Veckans utmaning" igen. Kommentera gärna här om det är någon utmaning ni tycker att vi ska ta oss an! 
 
/ Sofia

GRATTIS SOFIA!

Vet ni vad? Idag är inte vilken dag som helst, det är en speciell dag. För 23 år sedan föddes nämligen Sofia. Den bättre halvan av NEJtillkolhydrater och världens finaste vän. Jag tänker ofta att vilken tur det är egentligen att man har de vänner man har. Man råkar hamna i samma klass, bo på samma ställe eller välja samma linje på gymnasiet.Tänk va livet kunde sett annorlunda ut?! Jag är i alla fall väldigt glad att jag råkade bli vän med just Sofia!

Ikväll ska både hon och vår gemensamma vän Angelica firas. Angie fyllde nämligen år för exakt en vecka sen och ikväll styr de upp en gemensam fest. Jag ser fram emot en mycket trevlig kväll!

Ni kan väl säga Grattis i kommentarerna?

/ Jonna
Jag älskar dig Söffan!

Kaffe när som helst, och lite mellanmål

Om jag blir lite småhungrig framåt eftermiddagen på jobbet på dagarna brukar jag ta fram en babybel ur väskan. Jag går i princip aldrig hemifrån utan några sånna i väskan - man vet aldrig när hungern slår till och om det finns nått annat tillgängligt just då ;) Ibland känner jag dock att jag tröttnat lite på ost som mellanmål och jag har dessutom tänkt att dra ner lite på mejerier här framöver.. Avokado är ju bra, men det tröttnar man också på om man äter det varje dag... Nötter vill jag helst undvika. Har ni andra tips på små, smidiga, mellanmål? 
 
På tal om kaffe så dricker jag vääldigt många koppar om dagen.. Jag har alltid varit en stordrickare av olika drycker inser jag nu! Är det inte cola light så är det nått annat.. 6-8 koppar kaffe om dagen får jag nog lätt i mig. Finns det något dåligt med att dricka så mycket kaffe, nån som vet? 
 
/ Sofia 

24-timmarsfasta

I Topp Hälsa hittade jag en intressant artikel om dygnsfasta. Jag är lite sugen på att testa men det känns svårt att hitta ett dygn som passar bra. Man vill ju inte göra något allt för krävande, kanske inte jobba och inte göra ingenting. Får fundera på det tror jag..

Det ska hur som helst vara bra för förbränning och hungerkontroll. Som periodisk fasta fast bara en dag och så gör man det kanske 1 - 2 gånger i månaden. Läs mer om varför det kan vara bra att fasta HÄR

Någon som testat? 
 

 
/ Jonna
 

Olika definitioner av fredagsmys

På ICA Maxi i Borås hittade jag och Frida en lustig grej förra fredagen. En chokladboll på 1 KILO! "Fredagsmys" döpte de bakverket till. Jag tyckte det såg rätt skoj ut faktiskt, om man ändå ska köpa en tårta eller nått kan man ju köpa den här - chokladboll är ju sjukt mycket godare än tårta i alla fall. Men samtidigt ser det rätt vulgärt ut, tänk vilken sockerbomb..
 
Hur som haver, jag hade en annan definition av fredagsmys: självplockssallad. Jag blandade sallad, keso, fetaost, räkor och ett kokt ägg med Mango Curry dressing! Det satt fint framför tv:n lite senare med fina vänner. Saknade inte en enorm chokladboll i alla fall... 
 
/ Sofia 

Före träning

Igår var jag hemma en snabbis innan jag åkte till gymmet så jag passade på att få i mig ett mellanmål. Det blev ett fröknäcke, en avokado och så några klunkar av Vitamin Well Stevia, den nya smaken Melon. Jag har ju inte kunna dricka sånt här under våra #30rätt då sötningsmedel var out of the picture, men nu var det dags. Det är den godaste smaken på deras drycker som jag testat! Smakade melontuggummi tycker jag och det är ett bra betyg :) 
 
Däremot har jag fortfarande inte druckit cola light, som jag överkonsumerade innan dessa 30 dagar. 31 dagar utan cola light är ett personligt rekord!
 
/ Sofia 

Indoor Walking Intervall

I söndags testade jag och Angelica ett nytt pass på gymmet: Indoor Walking Intervall. Det var ett riktigt bra pass! Svettigt och jobbigt som tusan. Jag vet inte om det är några som läser här som tränar på Friskis & Svettis (och sen vet jag i för sig inte om det finns samma pass i hela Sverige...?) men jag kan i alla fall rekommendera er att testa detta! Jag kommer definitivt gå på det snart igen.
 
/ Sofia 

Kokospannkaka

Idag gjorde jag den goda kokospannkakan, HÄR hittar ni receptet. Denna gången hade jag kardemumma i istället för kanel och det blev jättegott. Lyxade till det med vispad grädde och hallon = perfekta kvällsmaten. 
 
/ Sofia 

Caesarsalladbarometern: Bee Bar

I och med Caesarsalladbarometern så har man ännu en anledning (förutom att det oftast är sjukt gott) att ta en caesar när man käkar på ett nytt ställe. I det här fallet var det Bee Bar i Saluhallen som testades och den här var riktigt god. Smarrig dressing, lagom med kyckling, knaprigt bacon och mycket ost. Det är ungefär what it takes för att jag ska vara nöjd. Den saftiga prislappen drar dock ner betyget något (den kostade hela 159 kronor..Slutbetyg: 8/10

/ Jonna

Hemgjorda köttbullar LCHF

De godaste köttbullarna gör man garanterat själv! Dessutom så är innehållet i Mamma Scan's variant inte det bästa. Varken ur LCHF-perspektiv eller något annat perspektiv heller för den delen. Mina var dessutom barnsligt enkla att göra. Jag utgick från Åses recept men ändrade lite och glömde pofibret. De blev dock fantastiskt goda och höll ihop ändå! Dessutom himla smidigt att steka de i ugnen.

Det här behöver du
800 gram blandfärs (blir saftigare än nötfärs)
1 gul lök
1 äggula
1/2 dl grädde
1/2 dl kalvfond
salt & peppar
smör 

Gör såhär
Sätt ugnen på 225 grater. Finhacka (och då menar jag verkligen finhacka) löken. Värm den i lite smör i en stekpanna så att den mjuknar. Blanda alla ingredienser i en bunke och smaka gärna av smeten om du klarar av det. Lägg en klick smör på en plåt och låt smälta i ugnen. Ta ut plåten och fyll den med köttbullar i önskad storlek. Tänk på att de krymper litegrann. Grädda i ca 30 minuter (beror på ugn, storlek på köttbullarna etc.) Glöm inte att skaka om plåten då och då. Vill du ha gräddsås till kan du använda det här receptet, det är samma princip.

/Jonna
 

Söndagsbrunch hos mig

I söndags hade jag min syster Frida och min bonussyster Melinda på besök, så jag bjöd på söndagsbrunch. Kaffe, juice (till Ja-sägarna), hemmagjord vaniljyoughurt, hallon, riven kokos, jordgubbar, pålägg, fröknäcke, nybakat valnötsbröd & nybakta frallor stod framdukat när gästerna kom. Tror nog nästan att det blev sucée!
 
/ Sofia
 

Gott & blandat

Ok, igår var en sån där dag som inte blev som jag tänkt mig. Jag åkte från jobbet och mådde bra, styrde bilen mot gymmet, och kände mig plötsligt akut illamående. Tänkte att det går väl över om jag får lite luft, men det gjorde det inte. Jag åkte hem istället, slängde mig på soffan, och kände mig helt utmattad. Vette tusan vad som hände där, men det gick över på senare på kvällen och jag hade helt ofrivilligt fått en vilodag. Det är första gången på dessa #30rätt-dagar som jag faktiskt inte genomför en timmas träning. Det får bli dubbelt en annan dag framöver, helt klart! Jaja, det blir inte alltid som man tänkt sig, så är det.
 
Till kvällsmat igår blev det smörstekt sparris (kryddade bara med lite flingsalt = riktigt gott), ett kokt ägg och smörgåsar. Gott och blandat när det är som bäst. 
 
/ Sofia

Nytt thé!

Jag dricker i princip bara chai-thé hemma (det här är det godaste, ett svart ekologiskt thé från pukka). Ibland måste man dock variera sig lite även om det tar emot, så därför köpte jag ett rooibos-thé att testa. Rooibos kallas ofta för rött thé men är egentligen inte från thé-busken. Det innehåller alltså inget koffein (eller tein om man så vill) och kan därför klassas lite nyttigare än svart thé. Och kanske lite bättre att dricka på kvällen om man är känslig.

Och det här var riktigt gott! I och för sig ganska så likt chai till smaken men varför överdriva variationen. Dumt att ändra på ett vinnande koncept liksom. Och Yogitea har alltid små budskap på sina påsar. Just de här orden kändes dessutom som att de träffade precis rätt. Men det är väl som med horoskop, alla känner igen sig

/ Jonna
 

Simple life

Den här veckan tänker jag göra det otroligt lätt & tråkigt för mig: kyckling med sallad och nån sås/dressing. Dels är det smidigt att slippa laga mat och dels är det väldigt lågt kolhydratsinnehåll. Jag blandade soja med vitlöksmix och barbequekrydda och penslade över kycklingen och hade inne i ugnen i ca 30 minuter. Det blev en riktigt god matlåda som jag hade med mig till jobbet igår (och idag, och på onsdag...). Jag testade en ny sås också: Äpple-Curry, Erik Lallerstedt. Sjukt god! Kolhydratsinnehållet är  0,8 gram per 100 gram. VARFÖR har jag inte ätit den här innan?! 
  
/ Sofia  
 
 
 

Lördag i världsklass

Jag har fått in en riktigt skön rutin på lördagar: dubbelpass på gymmet, lunch på Café Viskan, shopping på stan och sen otroligt lugna hemmakvällar. Under våra #30rätt-dagar har det ju varit nolltollerans mot alkohol så jag har inte varit så partysugen ;) Det har varit skönt med en paus från festlivet - samtidigt som det rycker lite i partynerven nu... Lördagen som passerade var inget undantag. Lax med blomkålsmos på Viskan och sen massa shopping till lägenheten. Var så trött på hur det såg ut hemma nu så jag körde ett riktigt race och fräschade upp lite! På kvällen gjorde jag fröknäcken - väldigt gott med smör och ost på!
 
/ Sofia 
 

Köttfärssås & smörstekt blomkål

Jag har, som ni kanske har förstått, inga som helst problem med att äta samma lunch i en vecka. Smidigt eftersom jag därför kan laga en stor laddning på söndagen som räcker de kommande dagarna. Igår blev det köttfärssås med smörstekt blomkål. Så enkelt men ack så gott. 

Det här behöver du
En liten låda nötfärs (600-800 gram)
1 gul lök
1 burk krossade tomater (läs på så att kh-innehållet inte är överdrivet)
3 dl crème fraiche
2 köttbuljongtärningar
Svartpepper, basilika (på burk) & ev. salt
Smör

Blomkål
Smör
Salt & vitpeppar

Gör såhär
Hacka löken och stek i smör. När den mjuknat, tillsätt köttfärsen och stek tills allt är brunt. Släng i buljongtärningarna, peppra och krydda med basilika. Låt fräsa på innan du tillsätter de krossade tomaterna. Låt fräsa på igen men sänk plattan innan du har i crème fraichen, om det är för hett skär den sig. Låt koka ihop & smaka av. Krydda ev. mer om du tycker att det behövs.

Dela blomkålen i små buketter samtidigt som du låter en klick smör smälta i en stekpanna. Tillsätt blomkålen, krydda och skaka om då och då så att kålen inte bränner fast. Servera med köttfärssåsen. Man kan också riva blomkålen om man hellre vill det. 

/ Jonna
 
 

Underbara #30rätt

I lördags skrev jag ju att sista dagen för våra #30rätt skulle varit igår. Det var ett tankefel; visserligen hade vi hållt på i exakt 4 veckor igår, men 30 dagar slutar på imorgon, 9:e april. Det gjorde faktiskt inte så mycket skillnad för jag har faktiskt tänkt att köra på i samma bana ändå! Men, vad innebar nu dessa #30rätt som vi tjatat om hela tiden? Och vad tyckte jag om det, hur gick det och vad kommer jag fortsätta med?
 
Inget småätande och inget godis
Detta har faktiskt varit det allra enklaste. Noll tollerans för mig funkar allra bäst - det blir liksom inte ens ett alternativ att ta en liiiiten chokladbit eller liiiite nötter för man vet att det inte är OK. Nu är jag inte ens det minsta sugen på sånt, så jag kommer fortsätta med det ett tag till. Kanske vissa undantag på helger om det är något speciellt som sker. 
 
Inget sötningsmedel 
Även detta har varit rätt smärtfritt. Jag trodde att jag skulle längta ihjäl mig efter cola light men det har gått förvånandsvärt bra. Det är faktiskt ett personligt rekord att vara utan det i 30 dagar så high five till mig själv! Att skippa bakverk och sånt känns bara skönt, faktiskt. 
 
Ingen alkohol
Det bästa med detta har varit söndagarna som har känts så mycket längre när man inte är bakis och när man är pigg. Bara det gör att det helt klart är värt att dra ner på festandet. Men noll tollerans på alkohol funkar inte för mig, innerst inne i mig bor nämligen en partytjej som trots allt tycker det är rätt kul att ta några drinkar och gå ut och roa sig! Men varje lördag behöver man ju inte hälla i sig alkohol - det är trots allt inte bra för kroppen alls.
 
Träning en timma om dagen
Det här trodde jag skulle bli riktigt jobbigt faktiskt - bara att få till det rent tidsmässigt kändes svårt. Men jag har faktiskt varit på gymmet nästan varje dag under dessa 30 dagar. De dagar jag har gym-vilat har jag gått långa promenader och ibland har det blivit båda två på en dag. Det känns bra! Vill man så går det - och vill man förändra sin kropp får man banne mig vara beredd att svettas lite.
 
Sova 8 timmar varje natt
8 timmar har det kanske inte blivit riktigt, men 7 timmar har jag nästan fått ihop alla nätter i alla fall. Det är skönt att vara utvilad! 8 timmar känns dock lite over kill - man hinner ju inte med livet typ.... Men jag kommer definitivt att fortsätta försöka få mina 7 timmar åtminstonde. 
 
(Periodisk fasta)
Jag har ju även kört periodisk fasta på veckodagarna, alltså bara ätit mellan 12.30 och 20.30 och sedan fastat resten av dygnet. Det funkar bra! Skönt att slippa äta frukost, godare när man väl äter sina mål mat och det känns bra för kroppen helt enkelt. Så detta kommer jag fortsätta med.
 
Jag har bara bra saker att säga om dessa 30 dagar (nåja, snart 30 i alla fall) när vi har försökt göra allt rätt. Som ni kanske förstått är jag en allt-eller-inget-människa så sånt här passar mig perfekt. Älskar utmaningar och har insett att om vill man förändra/förbättra sig kan man inte bara låta det rulla på i gamla hjulspår - det gäller att lägga i en högre växel och gasa på! Det låter kanske för bra för att vara sant att det skulle kännas så här bra med så många "regler" i vardagen. Men jag lovar, jag hittar inte på, jag har verkligen diggat det som tusan. Det får väl vara för bra för att var sant, i så fall. 
 
Jag försöker att inte kolla så mycket på vikten nu för tiden, för om man blir av med fett och bygger muskler istället väger det ju faktiskt mer även om man får en snyggare kropp. Så det mer intressanta är ju kroppsmåtten, eller hur? Minus 2 cm i midjan och minus 1 cm kring varje lår får man väl vara nöjd med? Och minus 1,5 kilo också, om man nu vill ha lite koll på vikten också.. Vi får väl se om det fortsätter så här om jag fortsätter att välja rätt val i livet ett tag till, eller om jag bara har haft tur hittills!
 
/ Sofia 
Träning, bra mat och goda vanor under 30 dagar! 

Härliga söndag!

Det har varit en lite tung vecka. Som resulterade i en liten bloggsvacka. Ibland får man helt enkelt använda energin man har till "viktigare" saker. Allt är inte alltid så lätt som vi kanske får det att låta här på bloggen. Men nog om det, nu kör vi igen. Idag blev det en skön och lång promenad i solen tillsammans med min syster. Världens bästa! (Jensine, du är också bäst). 

/ Jonna
Olivias snygga kompressionstights kommer härifrån

Vinnare av sträckan till målet Smygehuk

Och så tog vi oss äntligen i mål i Smygehuk under veckan, slutet på vår 207 mil långa vandring, som vi började den 21:a januari vid Treriksröset. Det har alltså funkat så att ni (och vi) har rapporterat in kilometer som man gått, sprungit, simmat, cyklat osv. Det är många av er som har rapporterat in i en rasande fart vilket gjorde att vi tog oss till delmålen snabbt! Vi vill tacka ALLA er som bidragit med kilometer - inte bara för att ni hjälpte oss på vandringen utan även för att ni gjort en själva en stor tjänst genom att aktivera er! Det är en härlig känsla att hålla igång kroppen, eller hur? 
 
Nu ska vi i vanlig ordning lotta ut något till en av er som rapporterat in kilometer under den sista biten av vandringen. Denna gången är det Ulrika Davidssons bok "Gå ner i vikt med LCHF" som ligger i potten. Även om man inte är ute efter viktnedgång finns det en hel del bra information och massa recept i boken!

Vinnaren är... Rebecca! Du har fått ett mejl av oss :) 
 
 
Så, vad tycker ni? Ingen ro, ingen vila: ska vi dra igång en ny vandring? Vart ska vi ta oss den här gången? 
 
/ Sofia och Jonna
 

App my life

Nedan ser ni vilka appar jag har i min "Lchf & Träning"-mapp på min iphone. LCHF-tabellen är väldigt bra om man snabbt vill kolla näringsvärdet på olika livsmedel. 6 Pack Abs och Boot Camp är guldvärda när ispirationen på gymmet tryter.. Tabata Timer tar tiden på tabata-intervaller (jobba intensivt i 20 sek & vila i 10 sek) och RunKeeper mäter och håller koll på dina promenader/löprundor med avstånd, tid och takt. C25K ska få dig från soffan till att springa 5 km och så har jag en app med LCHF-recept. 
 
Har ni några tips på andra bra appar?
 
/ Sofia
 
 

Lördagslyx

Ikväll gjorde jag min favoriträtt just nu till middag: nötkött, sparris, champinjoner och bea-sås. Hur gott det var..? Helt fantastiskt. Tänk att god mat kan vara sån lycka! Mycket bättre än vilken efterrätt eller cola light som helst :)

Imorgon är förresten sista dagen för våra #30rätt-dagar, skriver ihop en liten sammanställning och tankar kring detta imorgon!

/Sofia


Uppladdning

Eftersom att jag kör periodisk fasta på vardagarna (äter alltså inget alls mellan 20.30 och 12.30) känns frukost på helgen extra lyxigt. Som vanligt på lördagar ska jag strax iväg till gymmet på dubbelpass: 45 minuter indoor walking och 45 minuter cirkelgym. Jag var uppe redan vid åtta och laddade med en ordentlig frukost. Två kokta ägg och två mackor blev det. Hade ambitioner om att äta en avokado också men blev så mätt på det andra så jag orkade inte... Två koppar kaffe senare känner jag mig redo för ett svettigt pass och sen väntar shopping och lunch på stan. En perfekt lördag med andra ord.
 
/ Sofia  
 
PS. GRATTIS till världens bästa vän Angelica som fyller år idag! Nejtillkolhydrater.se loves you <3

Så sant som det är sagt

Hittade den här bilden på PT-Philips instagram för ett tag sedan. Tycker den är väldigt bra, för visst stämmer det? 
 
/ Sofia 

Oh sunny day

Även om vi har kommit i mål i vandringen nu fortsätter jag att samla kilometer. Igår var jag och Frida ute och promenerade i solen - det tåls att säga igen: så härligt med vårkänslor! Passade på att stanna till vid Pressbyrån & köpa Loka Chocolate Shake. Riktigt god även den. Både den och Strawberry Ice Cream smakar verkligen glass, ovanligt men GOTT!

Nu är det fredag och den periodiska fastan pågår, kan säga som så att jag längtar till 12.30...

/Sofia


Grekiska Tavernan i Borås

Den bästa restaurangen i Borås med grekisk mat är helt klart Grekiska Tavernan på Lilla Brogatan. Mysig atmosfär, prisvärd mat och framför allt så otroligt GOD mat. Igår var jag där med mina vänner Frida och Angelica. Jag tog grillad halluomi till förrätt och kolgrillad lax med sallad och tzatziki till huvudrätt. Amazing!
 
/ Sofia 
 

VI ÄR I MÅL: SMYGEHUK 2074 KM

Den 21:a januari startade vi vandringen vid Sveriges nordligaste punkt Treriksröset, tog oss sedan ner till Luleå, genom Sundsvall och Örebro och nu har vi äntligen nått fram till Sveriges sydligaste punkt: Smygehuk. 2074 kilometer har vi avverkat, kan ni fatta?! På bara 2,5 månader! Ni har varit många flitiga hurtbullar som rapporterat in kilometer i alla möjliga former den här gången - vi är imponerade! Vi hoppas att ni precis som vi har känt att det varit lite extra roligt att röra på sig när man vet att man liksom bidrar till något, förutom sin egna goda hälsa såklart då. Nu är vår långa vandring genom Sverige slut - men vi slutar väl inte att röra på oss för det? Nu närmar sig ju beach 2013 med stormsteg så det gäller att hålla uppe tempot!
 
Som vanligt kommer vi lotta fram en person som rapporterat kilometer på vandringen under denna delsträcka (från Örebro till Smygehuk) som vinner något fint. Håll utkik på bloggen under helgen!
 
/ Sofia och Jonna 
 

Våren runt hörnet..

De senaste dagarna har man kunnat sniffa våren ute! Känner ni hur glad man blir? Jag känner mig både piggare och gladare - tänk att sol, blå himmel och några plusgrader kan göra så mycket för välmåendet! Snälla snälla vädergudarna: låt det vara här för att stanna!

Efter ett gympass nu ska jag ner på stan och käka grekiskt med två fina vänner. Ibland känns livet bara så skönt.

/Sofia


Världens sötsug

Var det någon mer än jag som tittade på Korrespondenterna på SVT2 igår? Ämnet var "Världens sötsug". Om ni missade det tycker jag ni ska se reprisen eller kolla på det på svt-play om det finns där. Visste ni att Indien är världens största konsument av socker? Och att de ganska förståeligt nog har flest diabetiker också. 60 miljoner människor finns det i Indien med diabetes - i snitt en i varje hushåll, det är ju helt absurt. Som de pratade om i programmet har en förändrad livsstil (stillasittande och bekvämligheter) och den västerlänska maten bidragit till ökad sockerkonsumtion, fetma och därmed även otroligt mycket diabetes. 
 
Vi får träffa några ungdomar i USA (vart annars...) som går på bantningsinternat. Det är en kille med i programmet, han kanske kan vara runt 15 år, som vägde 250 kg innan han kom till internatet. De pratade om att sockersug är ett starkt beroende som man måste arbeta med och övervinna. Socker ÄR verkligen en beroendeframkallande drog. Givetvis har vissa lättare att hantera sockersug än andra, och för "de andra" kan det gå riktigt illa.
 
Indianer i Brasilien berättar om hur staten och jordägare tar över deras marker för att hugga ner skog och odla sockerrör. Brasilien är även den största tillverkaren av Etanol, som är gjort på sockerrör. Tyvärr får Guarani-indianerna betala priset..
 
Som de säger i programmet: mat är inte farligt! Det som är farligt är det tillsatta sockret som finns överallt nu för tiden. De avslutar med en väldigt bra mening:
 
"Livet blir inte bättre för att allt smakar godis". Couldn't agree more!
 
/ Sofia 
Fettsnålt - är det äntligen dags för världen att tänka om?
 

Almost there

Alltså, kan ni förstå att vi bara har typ 10 mil kvar på vandringen?! Glöm inte att rapportera in era kilometer nu! Jag var på gymmet idag och samlade ihop 8 km på crosstrainern innan jag körde dagens 100 squats (enligt vår extrautmaning) och en omgång 6 pack abs. När jag kom hem tog jag en protein-shake och hoppade i mjukiskläderna - finns det btw nått bättre än mjukiskläder?
 
/ Sofia 

Back to work

Så, nu är det dags att komma tillbaka till vardagen och rutinerna efter påskledigheten. Jag kör ju periodisk fasta på veckorna (inte på helgerna) så imorse blev en kopp kaffe min frukost. Det är alltid värst första dagen efter helgen, som att kroppen ställer om sig igen, sen under resten av veckan funkar det jättebra. Nu är det dags för mer kaffe - bara en och en halv timma kvar till lunchen & första målet mat!
 
/ Sofia
 

Lax

På påskafton bjöd mamma och hennes kille på lax. Det blev ugnsbakad lax på planka täckt med salt. Det var otroligt gott! Mamma hade tagit med sig en specialare till mig att ha till; blomkålsgratäng gjord på ägg och grädde ihopvispat. Sallad och hollandaise-sås serverades till och satte pricken över i:et på den godaste påskmiddagen!
 
/ Sofia
 

One more time

Idag var det åter igen dags att slänga ihop ett lass med köttfärssås. Hackad lök, skivade champinjoner, blandfärs, krossade tomater, grädde, pressad vitlök, soja, salt & svartpeppar i en härlig röra. Kokt broccoli fick det bli till och det blev som vanligt matlådor till hela veckan.

Som ni förstår blir det alltså ännu en vecka utan nya recept från min sida här på bloggen (om jag inte får för mig att slänga ihop nån god middag nån kväll). Vi kan ju hoppas på att Jonna är lite roligare än mig under veckan, annars finns det ju som tur är massa andra bloggar med massa bra & nya recept ;)

/Sofia


Ledighet

Som jag skrev i tidigare inlägg har vi ju alla olika definitioner av ledighet. Jag tycker faktiskt bara helt enkelt att när man är ledig ska man passa på att göra sånt som man mår bra av. Sånt man inte hinner med annars kanske. För vissa är det att ta lång sovmorgon eller ligga på soffan hela dagen. Men för mig har det varit att gå upp tidigt och ut på morgonpromenad eller ge sig ut på en runda senare på eftermiddagen. Det har varit goda, långa frukostar med familjen och otroligt goda middagar på kvällarna. Det har blivit lite shopping, bland annat en rosa tränings-thsirt som livar upp mina annars väldigt svarta träningsoutfits... När vi kom hem igår åkte jag och Frida nästan direkt till gymmet och om en liten stund ska vi dit igen och svettas - det är perfekt att ha världens bästa syster som träningskompis!
 
/ Sofia
 

Soppsöndag

Idag bjöd jag hem Frida på soppa. Det blev den otroligt goda blomkålssoppan med bacon och gräslök. Recept hittar ni HÄR. Till detta bakade jag LCHF-frallor (recept HÄR) som serverades färska till soppan. Det finns ett ord för detta: NJUTNING.
 
/ Sofia

RSS 2.0