Hemgjorda köttbullar LCHF

De godaste köttbullarna gör man garanterat själv! Dessutom så är innehållet i Mamma Scan's variant inte det bästa. Varken ur LCHF-perspektiv eller något annat perspektiv heller för den delen. Mina var dessutom barnsligt enkla att göra. Jag utgick från Åses recept men ändrade lite och glömde pofibret. De blev dock fantastiskt goda och höll ihop ändå! Dessutom himla smidigt att steka de i ugnen.

Det här behöver du
800 gram blandfärs (blir saftigare än nötfärs)
1 gul lök
1 äggula
1/2 dl grädde
1/2 dl kalvfond
salt & peppar
smör 

Gör såhär
Sätt ugnen på 225 grater. Finhacka (och då menar jag verkligen finhacka) löken. Värm den i lite smör i en stekpanna så att den mjuknar. Blanda alla ingredienser i en bunke och smaka gärna av smeten om du klarar av det. Lägg en klick smör på en plåt och låt smälta i ugnen. Ta ut plåten och fyll den med köttbullar i önskad storlek. Tänk på att de krymper litegrann. Grädda i ca 30 minuter (beror på ugn, storlek på köttbullarna etc.) Glöm inte att skaka om plåten då och då. Vill du ha gräddsås till kan du använda det här receptet, det är samma princip.

/Jonna
 

Kommentarer
Postat av: :)

Åhh så gott!

Svar: Det var det! :)
NEJtillkolhydrater

2013-04-10 @ 11:57:02
Postat av: Erika - LCHF till vardag och fest

Att göra köttbullar i ugnen är verkligen hur smidigt som helst. Måste ta och göra en sats köttbullar snart, oftast blir det biffar för att de går snabbare att göra. :-)

Svar: Ja, visst är det?! Jag blev förvånad över att de ändå fick den stekta känslan, innan tycker jag att de inte blivit lika goda men nu tar jag tillbaka allt sånt :) Smarrigt!
NEJtillkolhydrater

2013-04-10 @ 12:58:51
URL: http://vardagfest.blogspot.com
Postat av: Rebecca

Ser riktigt gott ut! Jag köpte köttfärs idag så till helgen ska jag nog också göra hemmagjorda köttbullar! :D

Svar: Gör det, det är verkligen hur gott som helst! Speciellt med gräddsås och kokt blomkål :)
NEJtillkolhydrater

2013-04-10 @ 21:34:15
URL: http://Skrbaa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0