Crossfit på 15 minuter

Följande pass är ihopsatt av Ellinor Rehnström och är hämtat från tidningen Liftestyle Fitness, nr 2 2013. "Syftet med passet är att arbeta med många stora muskler och växla mellan övningar som utmanar kroppen på olika sätt. Tempot ska vara så högt att du är andfådd genom hela passet - men utan att slarva med tekniken". Det är ett pass där man ska göra så många varv som möjligt under 15 minuter. Lägg antalet varv på minnet och försök att förbättra dig varje gång du kör passet!
 
Ett varv består av:
 
1. 5 st burpee-boxhopp - Ställ dig framför lådan och sätt ner händerna i golvet och hoppa bak med fötterna. Lägg ner hela kroppen på golvet så att både lår och bröst nuddar. Tryck dig sedan upp på raka armar och hoppa  samtidigt fram med fötterna. Hoppa upp på lådan (höjd på låda: 60 cm för killar, 45 cm för tjejer), sträck ut höft och knäled och hoppa ner och börja om. 
 
2. 10 st Thrusters med kettlebell - Välj en passande vikt som du kan göra tio repetitioner i följd med. Placera vikten framför kroppen i bröst- och axelhöjd. Böj på benen så djupt att höften går under knät. Ha hela foten i golvet och ryggen i en neutral hållning. Pressa dig explosivt tillbaka upp och samtidigt som du sträcker på benen pressar du upp vikten ovanför huvudet till raka armar. Ta sedan ner vikten och när den är tillbaka i startposition påbörjar du nästa repetition. 
 
3. 15 st situps - Ligg på rygg med böjda ben och fotsulorna i golvet. Sträck armarna bakom huvudet och kasta fram armarna samtidigt som du gör en situp. Nudda fotknölarna på utsidan av foten och lägg dig ner och börja om. 
 
4. 20 st dubbelhopp eller 60 st singelhopp med rep - När du är i luften ska repet passera under dig två gånger. Enkelhopp är ett alternativ - då gör du tre gånger så många. 
 
KÖR HÅRT, hur många varv klarar du?!
 
/ Sofia 

Kommentarer
Postat av: Anonym

fast 45 cm är väl lite väl lågt? vi kör alltid 60 för tjejer, 80 för killar i vår box :/ 45 cm är ju ingen utmaning, eller?

Svar: Jag har faktiskt ingen aning, har inte kört crossfit innan direkt. Man kanske kan börja på 45 cm och sen gå upp till 60 cm om det känns för lätt :)
NEJtillkolhydrater

2013-02-07 @ 13:08:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0