Det farliga sockret

Det absolut bästa med LCHF är enligt mig att bli kvitt sockerberoendet. De allra flesta av oss är ju faktiskt sockerberoende men faktum är att det är otroligt befriande att slippa det. Redan i juli skrev jag ett inlägg om det vita giftet men det tåls att ta upp igen. 
 
Det finns ju som vi vet många med bestämda åsikter om LCHF, hur det "inte kan vara bra att äta så mycket fett" och hur "kroppen inte klarar sig utan kolhydrater". Men en sak som alla faktiskt verkar kunna komma överens om är att det bara finns positiva effekter av att dra ner på sockerintaget. Vi alla vet att socker inte är bra för oss! 
 
I oktober 2011 skrev DN en artikel om en undersökning som visat att det är viktigare att undvika socker än fett och att fettkonsumtionen inte verkar spela någon avgörande roll när det gäller hjärtsjukdomar. Som det skrivs i artikeln ökar fett nivåerna av kolesterol men inte det slags kolesterol som är skadliga för oss. Värre är det med socker. 
 
HÄR skriver Anna Hallén en väldigt bra text om varför socker är farligt för oss. Hon beskriver hur LITE socker egentligen inte skulle vara så skadligt för oss men problemet är just att man blir beroende av socker och inte klarar att hålla det på en låg nivå. När vi får kostråd om att äta "lite av allt" är problemet att många av oss inte klarar att hantera lite av allt. 
 
Summa summarum: socker är farligt och länge leve LCHF!
 
/ Sofia

Kommentarer
Postat av: Johanna

Och där med basta! ;D

Svar: Precis! Amen, praise the lord for lchf :D
NEJtillkolhydrater

2013-02-11 @ 12:30:12
URL: http://kanduvisslajohanna.blogg.se
Postat av: Frida

Jag vill rapportera 9,5 km :)

Svar: Åh du är så duktig du :) Tack så mycket!
NEJtillkolhydrater

2013-02-11 @ 13:06:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0