Lev längre!

Förra veckan kunde man hitta nedan annons i Borås Tidning. Där kan man bland annat läsa att det finns få ting som är så tydligt kopplade till ett långt och friskt liv som motion och att det ger en friskare kropp som är mindre benägen att utveckla sjukdomar. Vi får friskare hjärta och kärl och minskar risken för diabetes och för demenssjukdomar. Förutom de fysiska effekterna mår vi även psykiskt bättre av att träna, motion gör gott för själen och kan dämpa ångest och depression. Det finns verkligen inte många anledningar alls att inte unna sin kropp motion då och då!
 
Om ni som jag har ett arbete där man sitter mycket ner måste vi tänka desto mer på att röra oss. Att sitta vid ett skrivbord åtta timmar om dagen förstår vi ju alla att det påverkar kroppen negativt. Enligt artikeln bör vi resa oss var 30:e minut, röra på oss och ha höj- och sänkbart skrivbord så vi kan växla mellan att sitta och stå. Det står att man kan testa att sitta på en pilatesboll vid skrivbordet - det hade ju varit himla kul faktiskt!
 
Jag tror egentligen inte att man måste argumentera så mycket om varför det är bra för oss att träna. Alla vet om det. Men ibland behöver man kanske en liten påminnelse!
 
/ Sofia 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0