Kyckling & grönsaker i ugn

Det här är en superenkel rätt som kräver lite förberedelser men sedan nästan sköter sig självt. Egentligen innehåller den potatis & morötter också, men det går lika bra utan. Vill man nu bestämt ha det så ska potatisen & morötterna in samtidigt som kycklingen och man kan ha inne detta lite längre innan grönsakerna åker på.
 
Det här behöver du
1 kilo kycklingfileer
Valfria grönsaker (ex. broccoli, blomkål, paprika, lök etc)
Olivolja till plåten
Smör att steka i 
Grädde till såsen ca 5 dl
Kycklingfond
Salt & vitpeppar

Gör såhär
Sätt ugnen på 225 grader. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar (kanske 2-3 per filé beroende på storlek) & krydda med salt & peppar innan du bryner bitarna i en stekpanna. Häll olivolja på en plåt och lägg över kycklingen där. Skölj inte ur stekpannan, den ska användas till att göra sås. Sätt in plåten i ugnen och fixa till grönsakerna (dela i mindre bitar). Efter 10 minuter ska grönsakerna också på plåten. Sätt in i ugnen igen i ca 20 minuter till. Rör om då och då under tiden. När du tror att det är klart, se till att kycklingen verkligen är genomstekt! Såsen är superenkel. Häll bara någon matsked kycklingfond i stekpannan och häll på grädden. Koka ihop och smaka av. Ta inte för mycket fond från början, det blir lätt för salt, utan fyll hellre på när du smakat av. 

/ Jonna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0