#30rätt (11:e mars till 9:e april)

 
Vi på Nejtillkolhydrater har bestämt oss för att nu för det vara nog. Det får vara nog med lagom. Nog med att inte orka gå till gymmet så ofta som man vill. Nog med att sova för lite. Nog med att slarva med kosten ibland. Det är dags att köra allt eller inget, all in med huvudet före. Under 30 dagar ska vi utmana oss själva i att göra allt rätt. Göra allt så som man vet att man borde men som man inte alltid gör. Vår 30-dagarsutmaning går ut på följande: 
  • Inget småätande och inget godis - alltså exempelvis inga nötter och ingen choklad. Mellanmål i form av "riktig mat" som avokado eller babybel innan träning är okej. Annars är det ordentliga måltider med bra mat som gäller.

  • Inget sötningsmedel (i den mån det går). Ingen light läsk, inget lchf-bakverk, nada!

  • Ingen alkohol. Noll tollerans - alkohol gör INGET bra för kroppen.

  • Träning en timma om dagen. Det kan vara en morgonpromenad ena dagen, ett pass på gymmet nästa dag, löpträning, powerwalk på eftermiddagen, benpass på gymmet - you name it. En timmas fysisk aktivitet om dagen i alla fall. 

  • Sova 8 timmar varje natt. Sömn är otroligt viktigt för välmåendet, men ofta bortprioriterar man sömn för annat. 

  • (Eventuellt periodisk fasta. Detta är varken spikat eller skrivet i sten, men eventuellt kör Sofia PF som innebär att man äter under 8 timmar av dygnet och fastar resten. Exempelvis äter man första målet mat 12:30 och sista målet mat 20:30. Väljer man att göra så innebär det egentligen i praktiken att man skippar frukosten. Periodisk fasta ska gynna muskeluppbyggnad och fettreducering i kroppen.)
 
Dessa 30 dagar kommer kräva en hel del planering. Och vi kommer bli rätt tråkiga socialt sett. En timmas träning och 8 timmars sömn varje dag kräver att man verkligen avsätter tid för detta och faktiskt säger nej till annat - det gäller faktiskt bara 30 dagar och under dessa dagar är det jaget som är det viktigaste. När 30 dagar har gått gäller det att lägga upp en plan för våren och behålla sånt som funkat och lägga det på en nivå som går att leva med på sikt. Men först är det 30 tuffa dagar av allt rätt som gäller!
 
Varför, kanske ni undrar? Vi vill kickstarta våren med en ordentlig utmaning. Kanske gå ner ett par kilo, bygga lite mer muskler - må bättre! Se om man kan ändra kroppen och välmåendet genom att göra allt rätt under 30 dagar. 
 
Är det någon som vågar anta utmaningen? Vi kör hashtagen #30rätt på Instagram för att dela med oss av upplevelser och utmaningar under dessa dagar. Vi är sjukt pepp på detta, på måndag kör vi!
 
/ Sofia och Jonna
 

Kommentarer
Postat av: Hanna

Jag ska försöka hänga på!

Svar: Härligt! :) Så får vi peppa varandra!
NEJtillkolhydrater

2013-03-07 @ 09:20:58
Postat av: Sofia

Jag är på!!!!

Svar: Så roligt, på måndag kör vi :D
NEJtillkolhydrater

2013-03-07 @ 11:25:14
Postat av: Johanna

Grymt initiativ! Hade det inte varit för en 2 veckors fjällenvistelse och en skadad fot så hade jag lätt hängt på! Kanske kan ni köra det igen senare i år?
Jag är med på PF och sömnen! Alkohol dricker jag nästan aldrig ändå :)
Kram på er!

Svar: Hej! Om det funkar och det känns bra så kan jag absolut tänka mig att vi kör det senare i år igen, lovar att hojta till i så fall :D Hoppas du får det härligt i fjällen och att foten blir bättre! Kram
NEJtillkolhydrater

2013-03-07 @ 16:14:07
URL: http://kanduvisslajohanna.blogg.se
Postat av: Sandra

Jag är PÅ! :-) Kul initiativ av er!! Nu kör vi!!

Svar: GÖTT! 30 dagar är ju ingenting. Kör hårt! :D
NEJtillkolhydrater

2013-03-11 @ 07:03:08
URL: http://Jagklararmigalltid.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0