Då var det dags igen:

Minst 700 situps senare är vi ett litet steg närmare bikiniformen. Har ni kommit ihåg alla dagar? En sådan liten ny vana kan göra stor skillnad! Något försenat kommer här också utmaningarna inför nästa vecka: 

SOFIAS UTMANING TILL JONNA
Jag pratade precis med Jonna i telefon och fick uppfattningen att hon har en ganska så hektisk vecka framför sig. Hon kände lite ångest för plugg och andra måsten och som pricken över i:et så åker hon till London på torsdag (vilket så klart är jättekul men det leder till några stressiga dagar innan hon sticker iväg). Jag känner därför att jag vill vara lite snäll mot Jonna denna veckan, och inte ge henne en utmaning som tar för mycket tid eller kraft, man ska faktiskt få dagarna att gå ihop också, vi är liksom vanliga dödliga människor... När man går på strikt LCHF är det dessutom rätt besvärligt att vara på resande fot, det är inte alltid jättelätt att hitta mat på lunchställen och sådär när man är iväg.

Min utmaning till Jonna denna vecka, blir att trots stress, tighta scheman och London-weekend, hålla strikt på kosten! Tappa inte fokus från att säga NEJ till kolhydrater! Man får vara lite jobbig ibland, fråga vad allt innehåller på resturanger och så, men man FÅR vara jobbig. Packa ner några baby bel i handbaggaget och se till att alltid vara redo.

JONNAS UTMANING TILL SOFIA
En av de många fördelarna med LCHF är att sötsuget försvinner och man minskar därför på småätandet. Många ersätter småätandet med tuggummi-tuggande istället. Vanliga "sockerfria" tuggummin (t.ex. Extra) innehåller dock sötningsmedel som kan påverka insulinnivån i kroppen och äter man enligt LCHF ska man vara försiktig. Ett tuggummi innehåller hela 1,4 onödiga gram kolhydrater. Det här med tuggummi kan också vara en nitlott när det gäller viktnedgång, det kanske man inte alltid tänker på. HÄR och HÄR kan ni läsa mer om detta. 

Denna vecka utmanar jag därför Sofia att inte äta ett enda tuggummi! Det blir alltså till att ha floursköljning i väskan hädanefter ;)


/ Jonna och Sofia

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0