Hallon- och blåbärspaj

Detta recept som vi valde att testa under vår bakdag var ursprungligen med rabarber, men vi fick anpassa oss efter ICA Maxi's utbud och därför blev det hallon och blåbär istället. Receptet kommer ursprungligen från www.lchfklubben.se men vi har gjort om det endel. Sofia, som älskar paj, ger denna helt klart 5 av 5 möjliga, medan Jonna inte var riktigt lika frälst utan nöjer sig med att dela ut en 4:a.   

Enligt våra uträkningar, om denna paj delas på 8 portioner, innehåller varje bit 5 gram. Grädde och hallon tillkommer utöver det.

Det här behöver du
Sukrin
370 gram hallon
100 gram blåbär
200 gram smör
1 dl fibrex
1 dl kokos
1 msk pofiber
2 dl malen mandel


Gör så här
Lägg i hallon och blåbär i en pajform och strö 3 msk sukrin över. Smält smöret i en kastrull och rör i 4-5 msk sukrin. Tillsätt sedan fibrex och låt svälla en kort stund. Rör sedan ihop kokos, pofiber och mandelmjöl och rör sedan ner mjölblandningen i smördegen. Bred smuldegen över bären och grädda i ugn 15 minuter på 200 grader. Serveras gärna varm med vispad grädde.





Trackback
RSS 2.0