Öppet brev till Anders Lindberg

Hej Anders Lindberg,
 
Min första fråga till dig är; vem är din chef och hur kunde han/hon godkänna din korkade ledare idag? Du börjar med att skriva om uttalanden gjorda av Annika Dahlqvist och utgår från att alla vi LCHF:are delar hennes åsikter. Vem säger det? "Hon backade senare från påståendet men det säger en del om den världsbild som omger LCHF-dieten." Annikas åsikter och agerande säger väl överhuvudtaget inget alls om "den världsbild" som omger "dieten". Jag tycker också det är lustigt att du, som många andra, insisterar på att kalla detta diet när det finns så otroligt många som äter lågkolhydratskost för att må bra, inte för att gå ner i vikt.
 
Min andra fråga till dig Anders är om du gjorde någon research alls innan du började uttala dig om ämnet? Har du någon som helst koll på att LCHF innebär mindre kolhydrater och mer FETT? Då pratar vi om fett från såser, nötter, avokado, ostar osv. Var har du hittat information om att vi skulle äta mer kött än andra? Du borde nog dubbelkolla dina källor där för det är nämligen helt fel och utan belägg. Du skriver att "LCHF följer en rådande trend i Sverige" och skriver sedan att vi sedan 1960 nästan har fördubblat vår köttkonsumtion. Då vi kan konstatera att vi inte äter mer kött än andra är väl inte den utvecklingen på något sätt kopplad till just lågkolhydratskost? Och förresten Anders, hur mycket tror du att sockerkonsumtionen har ökat sedan 1960 och vad får de för faktiska effekter på hälsan?
 
Du radar upp skrämmande fakta om köttkonsumtionens effekter; globala utsläpp av växthusgaser, skövling av regnskog, temeperaturstigning, stigande havsnivåer, smältande isar och extremt väder. Jag håller med dig, vi tar inte hand om naturen på ett bra sätt överhuvudtaget. Men snälla du Anders, blanda inte in LCHF i det här och få det att låta som att det hade något med problemen att göra.  
 
Jag håller med dig om att "vi måste helt enkelt ställa om vårt samhälle och minska våra utsläpp av växthusgaser. Konsekvenserna kommer annars bli förödande" men jag tror själv du förstår hur löjligt det låter när du avslutar din ledare med; "I det perspektivet är LCHF inte bara ovetenskapligt, utan direkt samhällsfarligt."
 
 
 
Mvh
Sofia Carlsson 
 
PS. Tack Moa som vet precis hur hon ska få igång mig!
 
 

Kommentarer
Postat av: Linna

Det intreessanta med hela "köttkonsumtionen förstör jorden-tänket är att det faktiskt är jordbruket som förstör. Naturen är inte gjord för ettåriga grödor. Sen, eftersom det blir billigt, så föder vi upp djuren på spannmål. Men hade djuren betat fritt, hade inte köttproduktionen varit lika illa för miljön.

Sen försöker ju faktiskt de flesta lchf-are äta ekologiskt, eftersom vi ofta är pålästa just om hur kosten påverkar oss.

Om man vill veta mer om jordbruk och sånt, läs bl.a. vegomyten av Lierre Keith! Jobbig, för den vänder just på allt man trodde sig veta. Eller berättar sånt man inte hade en aning om.

Svar: Det är verkligen intressant detta! Precis, jag har blivit en mycket mer "medveten" konsument sedan jag började med LCHF. Försöker alltid välja ekologiskt och läser vad maten egentligen innehåller. Tack för tipsen!
NEJtillkolhydrater

2012-10-10 @ 06:23:44
URL: http://linnaoliten.wordpress.com
Postat av: Johanna

Du är för skön! Skickade du det till Anders också? ;)

Svar: Ha ha, nej det gjorde jag faktiskt inte. Kanske borde mejla länken till inlägget till honom...? ;D
NEJtillkolhydrater

2012-10-10 @ 10:01:29
URL: http://kanduvisslajohanna.blogg.se
Postat av: Cornelia

Jag är en LCHF-are som bara äter vegetariskt... dock inte det lättaste :) Fler vegetariska tips mottages med glädje!

Svar: Härligt! Det kanske hade varit en roligt utmaning till hösten för oss, att prova en vecka som vegetarian :)
NEJtillkolhydrater

2012-10-10 @ 12:26:43
Postat av: Elin

Hejahejaheja!!! :)

2012-10-10 @ 16:56:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0