För LCHF kommer att segra i matchen

I senaste numret av Mat & Hälsa skriver Jonas Bergqvist en sida om sina tankar kring debatten mellan LCHF och SLV (Statens livsmedelsverk). Han funderar kring varför folk blir så upprörda av ämnet kost och varför mat väcker sånt engagemang. Han listar fyra orsaker till varför debatten blir så känslosam och menar på att punkt 1 och 2 kan gälla oss LCHF:are och punkt 1-4 kan gälla SLV:are.
 
1. Du kan inte skilja på sak och person - han menar att vi ska sluta hoppa på varandra som personer och lämna det privata ifred.
 
2. Du har dålig självkänsla - Jonas skriver att det är svårare att betrakta världen ur ett större perspektiv om man har en svag självkänsla.
 
3. Du förstår inte skilladen mellan "normalt" och "vanligt förekommande" och du har svårt att sätta begreppet "lite av varje" i ett sammanhang - här menar Jonas att bara för att någon äter det som de flesta andra äter betyder det inte att det är normalt. Bara vanligt förekommande. Någon som väljer lågkolhydratskost har bara gjort ett val och det är inget att bli provocerad av.
 
4. Luther och storebror staten tar för mycket utrymme i ditt liv - Jonas menar att auktoriteter har tagit ifrån människor förmågan att tänka själv. Han skriver om att hälsomyndigheter inte bara har vår hälsa att tänka på utan att det även finns tankar på pengar, politik och personlig prestige. Han uppmanar alla att välja sin egen väg utifrån egna beslut.
 
Jag älskar hur Jonas avslutar sitt inlägg i debatten, ni ser det på bilden nedan...
 
/ Sofia
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0