Fröknäcke

I tisdags gjorde jag något som jag inte gjort på hur länge som helst utan att veta varför - fröknäcken (HÄR hittar ni receptet). Med lite smör och en skiva ost på är det ett perfekt mellanmål innan träning, eller varför inte äta till soppa eller som kvällsmat med lite hallonglass kanske?
 
Det är inte bara så att det är himla gott med frönknäcken - det finns faktiskt väldigt många hälsofördelar med frön också. Bland annat har de en renande funktion då de tar med sig slaggprodukter på sin väg genom kroppen och så innehåller de dessutom en väldans massa fibrer som får magen att hålla sig i god form! Just linfrön är extra bra för magen och tarmarnas funktioner. Sesamfrön innehåller mycket B- och E-vitamin och ska vara bra mot hjärt- och kärlsjukdomar och cancer. Även solroskänorna är fulla av vitaminer. Fröknäckena är med andra ord en riktig vitaminbomb! 
 
/ Sofia 
Jag gjorde en liten uträkning på kolhydratsinnehållet och det blev ca 0,5 gram kolhydrater per bit, men det beror ju såklart på hur stora bitar man gör. Alltså - ät med gott samvete!
 

Kommentarer
Postat av: Lisa

Vill bara säga tack för den absolut bästa LCHF bloggen! Älskar era recept och tips :) Kram!

Svar: Hej Lisa! Åh, tack så mycket :) Roligt att du gillar bloggen! Säg gärna till om det är något du tycker vi borde skriva mer / mindre av! Kram
NEJtillkolhydrater

2013-01-24 @ 13:35:42
Postat av: Annika

8,9 km är dagens notering :)

Svar: Hej Annika! Så hurtig du är, tack så mycket för dessa kilometer :)
NEJtillkolhydrater

2013-01-24 @ 20:41:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0