Tonfiskröra med blomkålsris
Hej på er!
Jag har en miljon saker attt göra för tillfället och träningen får tyvärr komma i andra hand men så är det ibland.. Kom på att jag inte har skrivit om min tonfiskröra som jag gjorde förra veckan. Hur enkel som helst och kan ätas både varm och kall!
Det här behöver du:
Jag har en miljon saker attt göra för tillfället och träningen får tyvärr komma i andra hand men så är det ibland.. Kom på att jag inte har skrivit om min tonfiskröra som jag gjorde förra veckan. Hur enkel som helst och kan ätas både varm och kall!
Det här behöver du:
Tonfisk i vatten
Rödlök
Crème fraiche (34%)
Vitlök
Salt & svartpeppar
Blomkål
Smör att steka i
Salt & svartpeppar
Gör såhär:
Rödlök
Crème fraiche (34%)
Vitlök
Salt & svartpeppar
Blomkål
Smör att steka i
Salt & svartpeppar
Gör såhär:
Börja med att hacka rödlök & lägg i en bunke, häll sedan av vattnet från tonfisken och vänd ner den också. Tillsätt crème fraiche & pressa i vitlök innan du blandar om, salta & peppra sedan tills du är nöjd. Nu är röran klar!
Riv blomkål på det grövsta på ett rivjärn, det "skvätter" ganska mycket men det är inget att göra åt. Jag brukar ta kanske 2 - 3 buketter per portion. Stek sedan den rivna blomkålen på hög värme i mycket smör tills den fått lite färg, salta & peppra litegrann. Det är här du kan välja nu, antingen tillsätter du lite av tonfiskröran i stekpannan eller så har du den kall till.. Lika gott båda två!
// Jonna
Riv blomkål på det grövsta på ett rivjärn, det "skvätter" ganska mycket men det är inget att göra åt. Jag brukar ta kanske 2 - 3 buketter per portion. Stek sedan den rivna blomkålen på hög värme i mycket smör tills den fått lite färg, salta & peppra litegrann. Det är här du kan välja nu, antingen tillsätter du lite av tonfiskröran i stekpannan eller så har du den kall till.. Lika gott båda två!
// Jonna
Kommentarer
Postat av: Emma
Nu blev jag barnsligt, överväldigande sugen på tonfiskröra...
Trackback