Bärtårta på chokladbotten

I Mat & Hälsa nr 2/2012 kan man hitta 10 st recept på olika LCHF-tårtor. Igår bestämde jag mig för att testa en och till min hjälp hade jag bästa Frida. Bärtårta på chokladbotten fick det bli! Enligt mina beräkningar blir det ca 3,5 gram kolhydrater per portion om man delar tårtan på 8 personer. Hela grejjen med LCHF är ju att du ska äta dig mätt på dina mål mat och däremellan inte behöva småäta. Men ibland vill vi som alla andra unna oss något gott, och då är det helt okej!
 
Det här behöver du
Tårtbotten
3 ägg
3 msk kakao
100 gram rumstempererat smör
100 gram malda hasselnötter eller sötmandlar
Garnering
1 tsk vaniljpulver
2 dl vispgrädde
Färska bär
 
 
Så här gör du
Sätt ugnen på 175 grader. Dela äggen, använd sedan en mixerstav eller matberedare och gör en smet av alla ingredienser för tårtbotten förutom äggvitorna. Hårdvispa sedan vitorna och vänd ner i resten av smeten. Smöra en form (gärna med avtagbara kanter) och bred ut smeten. Grädda i ca 10-15 minuter, kolla med sticka, den får hellre vara lite undergräddad än övergräddad. Låt svalna.
 
Garnera sedan tårtan med vispad grädde m. vaniljpulver och strö över de färska bären.
 
 
Tårtan blev god! Kan inte riktigt sätta fingret på vad men det är någonting som kunde varit bättre. Chokladbotten blev lite.. Tung? Kanske skulle man ha lite stevia i...? Eller byta kakao mot smält mörk choklad? Någon som är bakkunnig? Men absolut godkänd, den kommer inte stå kvar länge i kylen i alla fall, det är en sak som är säker!
  
/ Sofia

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0