Fläskkotletter i ugn
Det här var typ det godaste jag ätit. Köttet ramlade i princip av benet på kotletterna! Tog rätt lång tid i ugnen men annars väldigt enkelt och så värt det! Passar perfekt nu när kantareller finns i skogen.
Det här behöver du
Fläskkotletter
Svamp av något slag (vi hade kantareller)
Lök
7-8 dl grädde
1 flaska fond (vi hade vildfond med kantarell)
Gör såhär
Det här behöver du
Fläskkotletter
Svamp av något slag (vi hade kantareller)
Lök
7-8 dl grädde
1 flaska fond (vi hade vildfond med kantarell)
Gör såhär
Sätt ugnen på 125 grader. Snitta kotletterna lite kanten så att de inte böjer sig och bryn dem sedan lite lätt i smör. Lägg dem i en ugnsfast form och strö över löken och svampen (i mindre bitar). Blanda grädde & fond i en bunke, detta ska sedan i formen. Ställ in hela härligheten i ugnen i 4 timmar. Ja, det tar alltså en stund men nu sköter den sig själv så nemas problemas. Servera gärna med kokt broccoli eller blomkål, sallad eller spenat.
/ Jonna
/ Jonna
Kommentarer
Postat av: Erika - LCHF till vardag och fest
Härligt med mat som sköter sig själv i ugnen, då gör det inget att det tar lite tid. :-)
Svar:
NEJtillkolhydrater
Postat av: Johanna
Åh det här ska jag testa, låter smarrigt! Kantareller är ju typ det godaste som finns!
Testa gärna min maträtt jag gjorde igår; kålrotpommes! Kommer upp kl 15 :) Riktigt gott!
Svar:
NEJtillkolhydrater
Trackback