Maränger utan socker
Det här behöver du
3 äggvitor
1/2 krm ättika
1 krm vaniljpulver
ICA Stevia strö (1 msk?)
Gör såhär
Sätt ugnen på 100 grader. Vispa alla ingredienser till ett hårt skum och spritsa ut på bakplåtsbeklädd plåt. Grädda i ugnen i ca 40 minuter och låt marängerna svalna innan du lossar dem från papperet. Servera kanske med LCHF-glass, hallon och lite riven mörk choklad?
/ Jonna
Hej,
Vill först tacka för en bra blogg, har följt den sedan drygt en månad och lchf sedan slutet av juni. Försöker mig på att baka emellanåt, bl.a. provade jag receptet på bounty, de var fantastiskt goda, glömde honung men riktigt bra ändå. När jag läser att ni bakat maränger med stevia och dessutom 1dl, vilket i och för sig var för mycket blir jag fundersam. I vissa recept är det deciliter av stevia och i vissa är det halva kryddmått. Har läst att stevia är 300 gånger sötaste än vanligt socket så allt med deciliter låter MYCKET! Tycker dessutom att det ger en viss bismak, tyvärr, så jag undviker det så långt det går. Hoppas på att hitta fler recept (typ bounty) som jag vill baka fler gånger, inte bara en gång och sen slänga hälften. Tips någon?!
Stevia strö är 100% kolhydrater