Mål ska vara smarta!

 
Alla projekt behöver ha ett mål. Det spelar ingen roll om det handlar om att man ska renovera huset, om man har mål att nå på jobbet eller om man vill gå ner i vikt. Ett känt verktyg som man kan använda vid målformulering beskrivs här: 




För att lyckas med en viktnedgång måste man inte ha ett mål uttryckt i kilo men det är viktigt att man vet vad man vill uppnå (specifikt). Det är också viktigt att man kan avgöra när målet är uppnått (mätbart) och att man bestämmer för sig själv när målet ska vara uppnått (tidsbestämt). För att man inte ska tappa motivationen bör ett uppsatt mål också vara "lagom" högt, inte för lätt & inte för svårt (realiserbart). För att ens komma igång måste också målet vara accepterat. Just detta kriuterium är inte lika lätt att applicera på just viktminskning, de flesta accepterar troligen att bli av med några kilon, men när det gäller mål t.ex. på en arbetsplats så är det viktigt att alla inblandade är medvetna om vad man jobbar mot. 

Sätt alltså SMARTA mål för att ha en större chans att nå dem!



Kommentarer
Postat av: Sofia

Jönna så smart du är! Jättebra att tänka så här ju i alla projekt, vad det nu är. Kan nog ha användning av detta på jobbet faktiskt! Nu ska jag briljera på nästa projektmöte... ;)

Svar: Haha, ja jag har kommit på det heeeeelt själv ;) Nej men jag tror faktiskt det är viktigt! Och låter bra, briljera på du ;)
NEJtillkolhydrater

2012-07-12 @ 09:05:46
URL: http://nejtillkolhydrater.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0