Stekt vitkål med paprika & rödlök
Det kan vara lite klurigt att komma på nya tillbehör till kött- & kycklingrätter när inte längre klyftpotatis är ett alternativ. Ett tips isåfall är att steka upp eller ugnsbaka någon grönsak. Vi testade häromdagen att blanda i rödlök & paprika i vanlig vitkål. Resultatet blev en mycket delikat röra!
Det här behöver du (så mycket du vill av allt)
Vitkål
Rödlök
Paprika
Smör att steka i
Salt & peppar
Gör såhär
Strimla alla ingredienser "fint". Smält sedan en klick smör i en stekpanna och tillsätt grönsakerna, salta & peppra. Stek detta tills du är nöjd med konsistensen. Tänk på att framförallt vitkålen krymper ganska mycket så ta i vid beräkning av hur mycket som behövs.
Det här behöver du (så mycket du vill av allt)
Vitkål
Rödlök
Paprika
Smör att steka i
Salt & peppar
Gör såhär
Strimla alla ingredienser "fint". Smält sedan en klick smör i en stekpanna och tillsätt grönsakerna, salta & peppra. Stek detta tills du är nöjd med konsistensen. Tänk på att framförallt vitkålen krymper ganska mycket så ta i vid beräkning av hur mycket som behövs.
Servera gärna med Angie's rosepepparkyckling (recept) - mycket gott
Kommentarer
Trackback