Lax med vitlöksspenat & kall sås

Lax kan vara bland det nyttigaste (och godaste) som finns! Fet fisk i allmänthet är inte bara bra för oss LCHF:are, det innehåller också massvis med omega-3. Just själva laxen blir god av att bara vara i ugnen (200 grader) med pressad citron & lite kryddor (salt & svartpeppar) men själva tillbehören kan varieras i all oändlighet.

Något som är riktigt gott till är spenat som man fräser i olivolja, lite salt och hackad (ej pressad) vitlök. Se till att stekpannan är riktigt varm, annars vattnar sig spenaten. Man får verkligen ta i mängdmässigt när det är spenat man jobbar med, den försvinner nästan vid upphettning. Till detta kan man sedan ha vilken kall sås man själv tycker bäst om. 

Tre tips på goda såser (blanda bara alla ingredienser):

Romsås
- Creme fraiche
- Stenbitsrom (röd)
- Färsk dill
- Salt & svartpeppar

Rödlökssås
- Creme fraiche
- Hackad rödlök
- Pressad vitlök
- Salt & svartpeppar

Fetaostsås
- Creme fraiche
- Mosad fetaost
- Färsk basilika
- Salt & pressad citron
 
 
Tänk på att spenat "krymper" rejält
Den här gången blev det rödlökssåsen ovan

Kommentarer
Postat av: Johanna

Prova även att som helglyx rosta lite flagad mandel och blanda med spenaten och lägg i en klick ost i en skåra i laxen! Otroligt gott! :)

Svar: Tack för tipset, det låter supergott! Får testa det nästa gång! :) / Jonna
NEJtillkolhydrater

2012-06-28 @ 09:09:07
URL: http://kanduvisslajohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0