Mascarponecrème m. varm bärkompott

Först ut på vår bakdag i tisdags var Mascarponecrème med varma hallon. Även icke-LCHFare uppskattade denna mumsiga efterrätt, bra att veta om du vill bjuda en JAsägare på nått gott och kunna äta själv också! NEJtillkolhydrater ger faktiskt denna högsta poäng: 5/5!
 
Det här behöver du
500 gram mascarpone
1 dl grädde
1,5 dl sukrin
Saften av en halv citron
Lite vanlijpulver

250 gram valfria bär
1 msk sukrin
Lite citronsaft
Så här gör du
Vispa grädden och blanda ner mascarpone, sukrin, vanlijpulver och citronsaften. Fördela crèmen i mindre skålar om du vill eller ha allt i en skål och ställ in i kylskpåp. När det är dags för servering, värm valfria bär (vi hade hallon) tillsammans med sukrinet och citronsaften och rör om. Ät & njut!

Enligt våra uträkningar innehåller en portion ca 5 gram kolhydrater. Då är det beräknat att detta recept räcker till 6 personer.



Receptet är hämtat från Expressens LCHF-bilaga nr 2 2012
Trackback
RSS 2.0