Ris à la Anna
En av de efterrätter vi tillagade under vår bakdag var en LCHF-variant på Ris à la Malta från boken "LCHF-husmanskost" skriven av kostrådgivare Anna Hállen, där av namnet Ris à la Anna. Ingen av oss två var dock speciellt imponerad av denna efterrätt, men då smaken ju är som baken är vi säkra på att den kanske faller er i smaken ändå!
Det här behöver du
2 dl grädde
500 gram keso
2 äggulor
50 gr mandelspån (enligt ursprungliga receptet skulle man ha 3 dl men vi tog mindre)
Hallon (enligt ursprungliga skulle man ha clementin eller apelsin men vi käkar ju inte frukt)
Ev. stevia
Något som inte stod med på receptet i boken som vi hade med var lite vaniljpulver.
Så här gör du
Vispa grädden hårt och blanda med keso, äggulor och eventuellt lite stevia för mer sötma. Blanda ner mandelspån och hallonen, klart för servering!
Enligt våra uträkningar innehåller en portion ca 6,4 gram kolhydrater. Då är det beräknat att detta recept räcker till 4 personer.
Det här behöver du
2 dl grädde
500 gram keso
2 äggulor
50 gr mandelspån (enligt ursprungliga receptet skulle man ha 3 dl men vi tog mindre)
Hallon (enligt ursprungliga skulle man ha clementin eller apelsin men vi käkar ju inte frukt)
Ev. stevia
Något som inte stod med på receptet i boken som vi hade med var lite vaniljpulver.
Så här gör du
Vispa grädden hårt och blanda med keso, äggulor och eventuellt lite stevia för mer sötma. Blanda ner mandelspån och hallonen, klart för servering!
Enligt våra uträkningar innehåller en portion ca 6,4 gram kolhydrater. Då är det beräknat att detta recept räcker till 4 personer.
Trackback