Tacogratäng
Tacos kan vara hur gott som helst men ibland vill man ändå lyxa till det lite. Den här gratängen gör att det blir lite mer matigt och brukar vara lika uppskattad av JA-sägare som av NEJ-sägare. Äter man kolhydrater kan jag tipsa om att blanda majs i köttfärsen - smarrigt värre. Grymt god blir den förstås också som den är! Servera med sallad, guacamole & ostchips för bästa smakupplevelse. Jag hade just den här gången ingen avocado hemma så det fick bli crème fraiche med vitlök till istället. Funkar det också..
Det här behöver du
800 gr nötfärs
Tacokrydda
1 liten burk philadelphia
1 liten burk crème fraiche
Riven ost
Gör såhär
Sätt ugnen på 225 grader. Bryn köttfärsen och krydda. Här får man smaka av om man använder sin egen. Blanda samtidigt ihop philadelphia & crème fraiche. Bred blandningen i botten av en ugnsfast form och häll över köttfärsen. Toppa med riven ost och låt stå i ugnen tills den fått färg (ca 30 min).
/ Jonna
Det här behöver du
800 gr nötfärs
Tacokrydda
1 liten burk philadelphia
1 liten burk crème fraiche
Riven ost
Gör såhär
Sätt ugnen på 225 grader. Bryn köttfärsen och krydda. Här får man smaka av om man använder sin egen. Blanda samtidigt ihop philadelphia & crème fraiche. Bred blandningen i botten av en ugnsfast form och häll över köttfärsen. Toppa med riven ost och låt stå i ugnen tills den fått färg (ca 30 min).
/ Jonna
Kommentarer
Postat av: Johanna
Åh den är sååå god! Är det Katrins? Den har jag gjort massa gånger, men har för mig att det är mer av "täcket" på den?
Svar:
NEJtillkolhydrater
Postat av: Sara Björk
Mumsigt =)
Svar:
NEJtillkolhydrater
Trackback