Thaikyckling med kokosmjölk
Den här kycklingrätten kan vara det godaste jag ätit på länge. Om man äter strikt LCHF så bör man kanske undvika morötterna men med paleo funkar det. Till testade jag zucchinipasta, men det var sådär måste jag säga. Skulle rekommendera en sallad eller blomkålsris istället. Thai-kryddan har jag köpt på ÖoB, den är väl inte klockren men jag tycker det är svårt att laga asiatisk mat utan någon slags färdig mix. Får väl kanske bli en framtida veckans utmaning att lära mig..
Det här behöver du
1 kilo kyckling
1 grön paprika
3-4 morötter
1 burk kokosmjölk
Thaikrydda, salt & lite cayennepeppar
Kokosolja att steka i
Det här behöver du
1 kilo kyckling
1 grön paprika
3-4 morötter
1 burk kokosmjölk
Thaikrydda, salt & lite cayennepeppar
Kokosolja att steka i
Gör såhär
Skär kycklingen i bitar och morötterna & paprikan i smala stavar (se bild). Klicka i en rejäl klick kokosolja i het panna och tillsätt kycklingen. Krydda med thaikryddan litegrann med jämna mellanrum och stek på tills alla bitar fått stekyta. Häll på kokosmjölken och tillsätt grönsakerna. Låt koka tills kycklingen är "genomstekt" och smaka sedan av. Jag hade sedan i lite extra salt & lite cayennepeppar. Servera med t.ex. bladspenat eller vad du nu vill ha.
/ Jonna
/ Jonna
Kommentarer
Postat av: Hanna
har ni testat shiratakinudlar? Ganska gott och lite variation.
Jag gjorde thaigryta igår, använde frysta wokgrönsaker, grön currypasta, kokosmjölk, soja, fisksås, lime. Cashewnötter i också :)
Svar:
NEJtillkolhydrater
Postat av: Johanna
LCHF-butiken.se har en kalasgod thaikryddblandning! :)
Svar:
NEJtillkolhydrater
Postat av: Petra - Jag & mitt liv med barn, LCHF och träning
Åh jag äälskar thaimat, så det här receptet ska jag absolut prova.
Svar:
NEJtillkolhydrater
Trackback