Chokladpannacotta LCHF
Jag såg att Johanna gjort Åses chokladpannacotta nyligen och kom på att jag har ju också testat men glömt bort att dela med mig av receptet (tror jag i alla fall, annars får ni det igen). Jaja, bättre sent än aldrig så här kommer det. RIKTIGT god faktiskt! Angående chokladen hade jag hälften 86% och hälften 70% raspberry för det var det som fanns hemma, men jag skulle nog rekommendera 70%-ig vanlig..
Det här behöver du
Det här behöver du
3 dl grädde
2 gelatinblad
2 gelatinblad
100 gram mörk choklad minst 70%
1 vaniljstång
Gör såhär
1 vaniljstång
Gör såhär
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden med urgröpt vaniljstång + stång. Låt sjuda på svag värme i några minuter. Fiska upp själva stången och bryt ner chokladen i grädden så den smälter. Rör ner gelatinbladen. Häll upp i glas och ställ kallt i minst 2 timmar. Lägg gärna plastfolie över så att det inte blir ett skinn över. Ta fram en liten stund innan servering så blir det godast! Servera med lättvispad grädde och hallon.
/ Jonna
Kommentarer
Postat av: Johanna
Ååh, tack för länken! :) Superglad!
Och håller verkligen med om att pannacottan blev kalasgod! Kändes lite lyxig :)
Svar:
NEJtillkolhydrater
Postat av: Sara Björk
Ser mums ut =)
Svar:
NEJtillkolhydrater
Postat av: Gustaf Segerström på Fettdieten.se
Åh vad gott och jättebra att du inte använder sötningsmedel. :-)
Svar:
NEJtillkolhydrater
Trackback