Välj rätt kokos...?

Jag var på ICA härom dagen och skulle inhandla det jag behövde för att göra Jonnas kokostoppar. Därför skulle jag bland annat köpa riven kokos. Tycker detta är väldigt märkligt; Kung markattas kokosflingor (ekologiskt sedan 1983 - som det står på deras förpackning) innehåller 10,1 gram kolhydrater per 100 gram. ICAs ekologiska rivna kokos innehåller däremot bara 1,5 gram kolhydrater per 100 gram. Det är ju ofantligt stor skillnad mellan dessa! Hur kan det komma sig? Om båda utger sig för att vara ekologiska...? I en vanlig kokosnöt sägs det ju vara ca 6 gram kolisar per 100 gram. Hur kan riven kokos då bli så lite som 1,5 gram?!? Låter ju extremt lite... Lurigt. Någon som vet något om detta?
 
/ Sofia
 
 

Kommentarer
Postat av: Karolina

Har hört att någon kontaktat Ica och frågat och då har de svarat att det är en felmärkning. Det sjuka är att det pågått i flera år. Och man undrar ju vad det egentliga kolhydratvärdet är.

Svar: Hej Karolina! Tack för infon, känns nästan som att vi får ta och ringa och gå till botten med detta. De måste ju ha svar på vad det rätta är!
NEJtillkolhydrater

2012-08-11 @ 16:02:30
URL: http://hapiface.blogg.se
Postat av: Karolina

Ja men gör det vettja :) Skriv i bloggen om ni gör det, så vi får veta sanningen!

Svar: Ja vi kommer absolut skriva om det här på bloggen i så fall :)
NEJtillkolhydrater

2012-08-13 @ 09:51:24
URL: http://hapiface.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0