Julgodis

Jag är kanske sent ute med julgodisrecept, men som prästen sa i kyrkan igår så är julen inte på något sätt över än. Vi har ju faktiskt ett par dagar till att njuta av och alla har väl kanske inte tröttnat på allt som har med julen att göra än..? 
 
Jag och Frida bakade ju då lite godis i söndags. Vi gjorde Jonnas recept på bountybollar, vi gjorde jultryffel och nötchocklad. Det enklaste av allt är vad vi kan kalla nötchoklad. Man smälter önskad mängd choklad, blandar i valfria nötter, smetar ut på ett bakplåtspapper, strö över lite kokos om man vill, in i kylen och delar sedan i bitar. Enklare blir det inte, I promise. 
 
 
För att göra jultryffel behöver du
1 dl vispgrädde
25 gram smör
125 gram choklad (jag hade lite hallon och lite vanlig 70%)
1 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
Kakao att rulla bollarna i
 
Sedan gör du så här
Koka upp grädden i en kastrull och lägg sedan i chokladen och smöret och låt smälta på svag värme. Rör sedan i kardemumma och kanel och häll sedan smeten i en skål. För att slippa få upp fettet på ytan kan man täcka skålen med plastfolie. Detta låter man sedan stelna och svalna i kylen. Efter ett tag kan du forma tryfflar med hjälp av en sked eller med händerna och rulla dem i kakao. Förvara dem sedan i kylen tills det är dags att ta fram och njuta av dem :) 
 
 
Min personliga favorit var bountybollarna!
 
Juliga hälsningar
// Sofia ;)

Kommentarer
Postat av: Frida

Allt blev jättegott! :)

Svar: Så roligt att du gillade det :)
NEJtillkolhydrater

2012-12-25 @ 18:32:32
Postat av: Rebecka

Inte LCHF men mörk choklad.. Byt ut mot lowcarb chokladen istället! 36 g kolhydrater i mörk choklad

2013-09-09 @ 18:52:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0