Lax i ugn med fetaost- & basilikasås
Ett nytt sätt att tillaga lax är aldrig fel. Här kommer ett riktigt smarrigt recept! Till hade jag broccoli- & blomkålsgratäng men det var mest för enkelhetens skull, jag tror att blomkål i ugn hade varit ännu bättre!
Det här behöver du
Lax
Färsk lax med skinnet kvar på ena sidan
Grovsalt
Olivolja
Det här behöver du
Lax
Färsk lax med skinnet kvar på ena sidan
Grovsalt
Olivolja
Salt & svartpeppar
Kall sås
150 gr fetaost
3-4 dl crème fraiche (hög fetthalt)
Färsk basilika - en hel kruka
Pressad citron
Svartpeppar
Gör såhär
Sätt ugnen på 225 grader. Häll ut ett lager salt i en form och lägg på fisken med skinnsidan neråt. Pensla på olivolja och salta & peppra. Grädda laxen i ca 20 minuter, lägg kanske på lite om fiskbiten är tjock. När laxen är i ugnen kan du mosa fetaosten i en bunke. Tillsätt crème fraichen och finhacka basilikan. Peppra och häll i lite pressad citron. Smaka av. Låt stå och dra i kylskåp tills fisken är klar. Smaklig måltid!
/ Jonna
Kall sås
150 gr fetaost
3-4 dl crème fraiche (hög fetthalt)
Färsk basilika - en hel kruka
Pressad citron
Svartpeppar
Gör såhär
Sätt ugnen på 225 grader. Häll ut ett lager salt i en form och lägg på fisken med skinnsidan neråt. Pensla på olivolja och salta & peppra. Grädda laxen i ca 20 minuter, lägg kanske på lite om fiskbiten är tjock. När laxen är i ugnen kan du mosa fetaosten i en bunke. Tillsätt crème fraichen och finhacka basilikan. Peppra och häll i lite pressad citron. Smaka av. Låt stå och dra i kylskåp tills fisken är klar. Smaklig måltid!
/ Jonna
Kommentarer
Trackback