Lax i ugn med fetaost- & basilikasås

Ett nytt sätt att tillaga lax är aldrig fel. Här kommer ett riktigt smarrigt recept! Till hade jag broccoli- & blomkålsgratäng men det var mest för enkelhetens skull, jag tror att blomkål i ugn hade varit ännu bättre!

Det här behöver du
Lax
Färsk lax med skinnet kvar på ena sidan
Grovsalt 
Olivolja
Salt & svartpeppar

Kall sås
150 gr fetaost
3-4 dl crème fraiche (hög fetthalt)
Färsk basilika - en hel kruka 
Pressad citron
Svartpeppar

Gör såhär
Sätt ugnen på 225 grader. Häll ut ett lager salt i en form och lägg på fisken med skinnsidan neråt. Pensla på olivolja och salta & peppra. Grädda laxen i ca 20 minuter, lägg kanske på lite om fiskbiten är tjock. När laxen är i ugnen kan du mosa fetaosten i en bunke. Tillsätt crème fraichen och finhacka basilikan. Peppra och häll i lite pressad citron. Smaka av. Låt stå och dra i kylskåp tills fisken är klar. Smaklig måltid!

/ Jonna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0