För bra för att vara sant..?
Kör just nu en utmaning med min kille att inte äta godis m.m. Har klarat över 50 dagar :) när vi inte tävlar längre ska jag testa lite olika choklad :)
Indianerna åt Stevia som ett preventivmedel så man kanske ska vara lite mer försiktig med just detta...
Bara för att något kommer från växtriket betyder det inte alltid att detta är bättre än det som är kemiskt framställt. Den senaste forskningen visar att aspartam antagligen inte har de hemska biverkningar man varnat för som tex canser. Anledningen till att man sagt att aspartam skulle vara farligt är att det innehåller en metylgrupp dock är det flera ämnen i vår kropp som gör detta. Stevia finns det inte lika mycket forskning bakom och att säga att stevia som vi finner i butiker är naturligt är tyvärr en grov överdrift. Idag säljs steviolglykosiderna under stevia men ren stevia är inte godkänt som livsmedel idag. Utan stevian måste genomgå kemsika behandlingar innan vi får fram det ämne som sälj i butikerna. Personligen tror jag att sötningsmedel är ett bättre alternativ än socker men att säga att det "naturliga" är bättre skulle jag nog vara försiktig med. Tänk tex vissa svampar vi har i skogen dessa är naturliga och från växtriket men kan ge extremt stora skador!!
Nu har jag delat med mig lite av mina tankar och kunskaper hoppas det tas på rätt sätt.
Tack för en roligt blogg att följa:)!
Cavalier gör choklad sötad med stevia. Det är ett belgiskt märke som finns att köpa i Sverige. Jag har sett att folk har hittat det på ICA (Maxi?) men i Jönköping där jag bor finns det på Hemköp. Det finns massa olika sorter och de är skitgoda.
Det är nog en god idé att vara lite misstänksam mot innehållet även om det är stevia men jag tycker det är ett bra alternativ till chokladen sötad med riktigt socker. Alla är ju olika, blir man triggad så kanske man ska vara lite extra försiktig. Annars tycker jag personligen att det är okej att äta den chokladen någon gång ibland.