Köttfärssås & smörstekt blomkål

Jag har, som ni kanske har förstått, inga som helst problem med att äta samma lunch i en vecka. Smidigt eftersom jag därför kan laga en stor laddning på söndagen som räcker de kommande dagarna. Igår blev det köttfärssås med smörstekt blomkål. Så enkelt men ack så gott. 

Det här behöver du
En liten låda nötfärs (600-800 gram)
1 gul lök
1 burk krossade tomater (läs på så att kh-innehållet inte är överdrivet)
3 dl crème fraiche
2 köttbuljongtärningar
Svartpepper, basilika (på burk) & ev. salt
Smör

Blomkål
Smör
Salt & vitpeppar

Gör såhär
Hacka löken och stek i smör. När den mjuknat, tillsätt köttfärsen och stek tills allt är brunt. Släng i buljongtärningarna, peppra och krydda med basilika. Låt fräsa på innan du tillsätter de krossade tomaterna. Låt fräsa på igen men sänk plattan innan du har i crème fraichen, om det är för hett skär den sig. Låt koka ihop & smaka av. Krydda ev. mer om du tycker att det behövs.

Dela blomkålen i små buketter samtidigt som du låter en klick smör smälta i en stekpanna. Tillsätt blomkålen, krydda och skaka om då och då så att kålen inte bränner fast. Servera med köttfärssåsen. Man kan också riva blomkålen om man hellre vill det. 

/ Jonna
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0