Köttfärssås & smörstekt blomkål
Jag har, som ni kanske har förstått, inga som helst problem med att äta samma lunch i en vecka. Smidigt eftersom jag därför kan laga en stor laddning på söndagen som räcker de kommande dagarna. Igår blev det köttfärssås med smörstekt blomkål. Så enkelt men ack så gott.
Det här behöver du
En liten låda nötfärs (600-800 gram)
1 gul lök
1 burk krossade tomater (läs på så att kh-innehållet inte är överdrivet)
3 dl crème fraiche
2 köttbuljongtärningar
Svartpepper, basilika (på burk) & ev. salt
Smör
Blomkål
Smör
Salt & vitpeppar
Gör såhär
Hacka löken och stek i smör. När den mjuknat, tillsätt köttfärsen och stek tills allt är brunt. Släng i buljongtärningarna, peppra och krydda med basilika. Låt fräsa på innan du tillsätter de krossade tomaterna. Låt fräsa på igen men sänk plattan innan du har i crème fraichen, om det är för hett skär den sig. Låt koka ihop & smaka av. Krydda ev. mer om du tycker att det behövs.
Dela blomkålen i små buketter samtidigt som du låter en klick smör smälta i en stekpanna. Tillsätt blomkålen, krydda och skaka om då och då så att kålen inte bränner fast. Servera med köttfärssåsen. Man kan också riva blomkålen om man hellre vill det.
/ Jonna
Det här behöver du
En liten låda nötfärs (600-800 gram)
1 gul lök
1 burk krossade tomater (läs på så att kh-innehållet inte är överdrivet)
3 dl crème fraiche
2 köttbuljongtärningar
Svartpepper, basilika (på burk) & ev. salt
Smör
Blomkål
Smör
Salt & vitpeppar
Gör såhär
Hacka löken och stek i smör. När den mjuknat, tillsätt köttfärsen och stek tills allt är brunt. Släng i buljongtärningarna, peppra och krydda med basilika. Låt fräsa på innan du tillsätter de krossade tomaterna. Låt fräsa på igen men sänk plattan innan du har i crème fraichen, om det är för hett skär den sig. Låt koka ihop & smaka av. Krydda ev. mer om du tycker att det behövs.
Dela blomkålen i små buketter samtidigt som du låter en klick smör smälta i en stekpanna. Tillsätt blomkålen, krydda och skaka om då och då så att kålen inte bränner fast. Servera med köttfärssåsen. Man kan också riva blomkålen om man hellre vill det.
/ Jonna
Kommentarer
Trackback