LCHF-semla med hallonfyllning
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader och vispa äggen och sötningen poröst. Sedan häller du i alla övriga ingredienser och rör om ordentligt. Låt sedan smeten stå i fem minuter innan du formar till bullar och lägger på en plåt med bakplåtspapper. Min smet blev rätt så "rinnig" och väldigt kladdig så jag tog i lite extra mandelmjöl. Tyckte fortfrande att det var svårt att forma dem, så jag klickade bara ut dem på plåten. I alla fall, grädda sedan bullarna i ca 20 minuter. Jag såg att Åse hade fått kommentarer om att semlorna blivit platta för många, och mina blev också rätt platta faktiskt. Men utseendet är väl inte det viktigaste, det är väl ändå insidan som räknas? ;)
Jag har aldrig varit förtjust i mandelmassa så jag äter mina semlor utan det men hos Åse hittar ni som sagt hela receptet med mandelmassan också. Jag delade semlan så att jag fick ett lock, gröpte ur lite "bröd" och fyllde sedan istället semlan med varma hallon. Sedan spritsade jag ut grädde i bullen, satte på locket, strödde lite kokosmjöl på locket för syns skull och dekorerade även med några hallon.
ÄT och NJUT, riktigt gott blev det!
/ Sofia
Hej!
Jag undrar om ni någonsin har fuskat sedan ni började med lchf? Då tänker jag inte lite frukt eller för mycket hallon utan har ni sedan ni började med lchf ätit potatis, godis osv?
Har läst att några kör lågkolhydratkost och har en ätardag
Hej igen!
Jag skrev i kommentar inläggen den 10/2 om mina km för den här veckan..har ni tagit med dom ? ;) fick inget svar..:(
Viktiga grejer vet ni..:) jag joggar och går som en galning ..hahaha.. Ner till Smyge ska vi ju ;)
Kram
Tack :)
Ha en underbar resa och njut nu riktigt mycket tjejer !
Kram på er!